Портал працює у тестовому режимі. Приймаємо зауваження або пропозиції

Мінагрополітики презентувало законопроєкт «Про вино та інші продукти виноградарства і виноробства»

01 Грудня 2022 14:14

Мінагрополітики презентувало законопроєкт «Про вино та інші продукти виноградарства і виноробства»

28 листопада 2022 року відбулося чергове засідання робочої групи з питань сприяння розвитку галузі виноградарства та виноробства. У ній взяли участь міністр аграрної політики та продовольства України Микола Сольський, перший заступник міністра Тарас Висоцький та представники виноробної і виноградної галузей України. Про це повідомляє Мінагрополітики.

Під час зустрічі обговорили необхідність запровадження процедури визначення вина без додавання спирту харчовим продуктом, узгодження норм європейських вимог щодо маркування вин. Окрім того, розглянули можливість внесення змін до нормативно-правових актів щодо визначення виноградарсько-виноробних зон України та законодавче врегулювання придбання винограду малими виробниками.

Також учасникам робочої групи було презентовано фінальну версію нової редакції проєкту Закону України «Про вино та інші продукти виноградарства і виноробства».

Презентований урядовий проєкт опрацьований відповідно до нового регламенту ЄС 2021/2117 від 02.12.2021 року та передбачає лібералізацію вимог до вин з географічними зазначеннями, врегулювання деалкоголізації вин, а також лібералізацію вимог до садіння винограду, запроваджує зміни вимог до маркування.

Також у документі запропоновано декларативний збір інформації про операторів виноградарсько-виноробного ринку та наповнення відповідного реєстру. Передбачено тривалий перехідний період для адаптації представників галузі до змін, що запроваджуються із можливістю добровільного дострокового переходу до застосування ухвалених норм.

Після узгодження презентований законопроєкт буде передано на розгляд профільному комітету Верховної Ради України.

Новини за темою

Продовжуючи відвідування веб-сайту, Ви надаєте згоду на використання cookies та погоджуєтесь з Політикою конфіденційності