Портал працює у тестовому режимі. Приймаємо зауваження або пропозиції

«Шляхи солідарності»: Україна та ЄС працюють над розширенням можливостей українського експорту

29 Листопада 2022 17:54

«Шляхи солідарності»: Україна та ЄС працюють над розширенням можливостей українського експорту

28 листопада 2022 року відбулась онлайн-зустріч представників Міністерства аграрної політики та продовольства України, Міністерства інфраструктури України, АТ «Укрзалізниця» з Генеральним директоратом Європейської комісії з питань транспорту в рамках Європейського Союзу (DG MOVE). Про це повідомляє Мінагрополітики.

Основною темою обговорення стала фінансова підтримка Євросоюзу розвитку інфраструктури, яка необхідна для подальшого збільшення пропускної спроможності на західних кордонах України. Зокрема, сторони розглянули можливі напрями розподілу раніше анонсованої фінансової допомоги (ЄС виділяє до 1 млрд євро), спрямованої на розвиток «Шляхів солідарності».

Міністр аграрної політики та продовольства України Микола Сольський наголосив на важливості подальшого розвитку коридорів українського експорту.

У ході обговорення він підкреслив, що для забезпечення експорту через сухопутні пункти пропуску до країн ЄС та третіх країн необхідно побудувати перевантажувальні термінали на західних кордонах, а також збільшити кількість вагонів європейського зразка та автотранспорту для перевезення агропродукції.

Микола Сольський подякував за підтримку ЄС та висловив сподівання у тому, що сторонам вдасться віднайти оптимальні рішення щодо ефективного використання допомоги.

Надалі партнери домовилися напрацювати спільну позицію щодо першочергових проєктів, які будуть фінансувати за підтримки Європейського Союзу.

Новини за темою

Продовжуючи відвідування веб-сайту, Ви надаєте згоду на використання cookies та погоджуєтесь з Політикою конфіденційності