Портал працює у тестовому режимі. Приймаємо зауваження або пропозиції

Діяльність ФАО в Україні: відновлення виробничих та експортних потужностей агросфери

09 Листопада 2022 15:07

Діяльність ФАО в Україні: відновлення виробничих та експортних потужностей агросфери

4 листопада 2022 року підписано Угоду між Кабінетом Міністрів України та Продовольчою та сільськогосподарською організацією ООН – (Food and Agriculture Organization, FAO (ФАО) про створення в Україні Проєктного офісу ФАО та надання організацією допомоги нашій державі. Про це повідомляє Міністерство економіки України.

З української сторони документ за дорученням КМУ підписала Перший віцепрем'єр-міністр - міністр економіки України Юлія Свириденко, а від Продовольчої та сільськогосподарської організації ООН - заступник Генерального директора ФАО Лоран Тома.

«Від імені українського народу та від наших виробників дякую за допомогу, яку надала та продовжує надавати ФАО з початку широкомасштабного вторгнення росії. Зокрема, завдяки реалізації ФАО в Україні Плану швидкого реагування, відновлюються виробничі та експортні потужності української агросфери. А також поліпшується життя людей, яким ФАО надає допомогу. Переконана, з відкриттям Проєктного офісу співробітництво між ФАО та Україною, яке триває вже багато років, отримає нову динаміку.

Посилення співпраці важливе сьогодні й з огляду на необхідність пролонгування «зернової ініціативи», терміни якої спливають 19 листопада. Україна сподівається на підтримку ФАО з цього питання. Це надзвичайно актуально і для України, і для країн, де є проблеми з продовольчою безпекою», - зазначила Юлія Свириденко.

Заступник Генерального директора ФАО Лоран Тома підкреслив, що після початку широкомасштабних бойових дій ФАО розширила свою діяльність в Україні для підтримки сільгоспвиробництва та продовольчих систем з метою захисту постраждалих від війни домогосподарств та громад.

«Ця угода дозволяє розширити співпрацю в країні, підвищити сільськогосподарський потенціал України та захистити продовольчу безпеку кожного вразливого українця», – зазначив Лоран Тома.

Нагадаємо, що за фінансової підтримки, зокрема, Японії, Канади та Minderoo Foundation, ФАО спільно з Урядом України реалізує Стратегію щодо підтримки зберігання зерна. Мета програми - допомога фермерам тимчасовими засобами для зберігання врожаю та підтримка на високому рівні експортного потенціалу України. Окрім цього ФАО допомагає дрібним фермерам з насінням озимої пшениці: зараз організація передає аграріям 5 тисяч тонн насіння для забезпечення врожаю у 2023. А з початку широкомасштабного вторгнення ФАО надала десяткам тисяч українських виробників екстрену сільськогосподарську допомогу у вигляді насіннєвого матеріалу та підтримує сільські домогосподарства багатоцільовою грошовою допомогою і ваучерами на придбання сільськогосподарських засобів виробництва та інструментів.

У цілому на здійснення Плану швидкого реагування в Україні та Стратегії щодо підтримки зберігання зерна ФАО планує залучити $180,4 млн.

Новини за темою

Продовжуючи відвідування веб-сайту, Ви надаєте згоду на використання cookies та погоджуєтесь з Політикою конфіденційності