Портал працює у тестовому режимі. Приймаємо зауваження або пропозиції

Мінагрополітики затвердило Вимоги до забою тварин

08 Листопада 2022 13:08

Мінагрополітики затвердило Вимоги до забою тварин

Відповідно до вимог Закону України «Про ветеринарну медицину», на виконання плану заходів з виконання Угоди про асоціацію між Україною, з однієї сторони, та Європейським Союзом, Європейським співтовариством з атомної енергії і їхніми державами-членами, з іншої сторони, наказом Мінагрополітики затверджені Вимоги до забою тварин. Наказ розроблений з урахуванням положень Регламенту Ради (ЄС) 1099/2009 від 24 вересня 2009 року. Про це повідомляє Міністерство аграрної політики та продовольства України.

На тепер вимоги ЄC щодо забою не є декларативними для країн, що здійснюють торгівлю живими тваринами або продуктами тваринного походження з Європейським Союзом. Недотримання цих вимог країнами-експортерами, зокрема й Україною, може стати причиною для заборони ввезення до ЄС живих тварин та продуктів тваринного походження.

Із 2021 року ЄС застосовує вимогу щодо наявності обов’язкового горизонтального законодавства для всіх тваринницьких потужностей у країнах, що здійснюють експорт тваринницької продукції до країн ЄС.

Прийняття Вимог до забою є необхідною умовою для збереження експорту продукції тваринництва з України до ЄС.

Наказ Мінагрополітики від 29 серпня 2022 року № 628 набирає чинності з дня його офіційного опублікування та вводиться в дію одночасно із введенням в дію Закону України від 04 лютого 2021 року №1206-IX «Про ветеринарну медицину».

Новини за темою

Продовжуючи відвідування веб-сайту, Ви надаєте згоду на використання cookies та погоджуєтесь з Політикою конфіденційності