Портал працює у тестовому режимі. Приймаємо зауваження або пропозиції

Завершується облаштування інфраструктури пункту на кордоні з Румунією

01 Листопада 2022 16:47

Завершується облаштування інфраструктури пункту на кордоні з Румунією

Роботи з реконструкції пункту пропуску «Красноїльськ – Вікову де Сус» на кордоні України та Румунії, а також облаштування допоміжної інфраструктури, знаходяться на фінальному етапі. Про це повідомляє Міністерство інфраструктури України.

«Проєкт реконструкції пункту пропуску «Красноїльськ – Вікову де Сус» на кордоні з Румунією був фактично заморожений з 2016 року. Сьогодні потреба у ньому критична, адже в умовах війни Україна та Європа потребують нових логістичних маршрутів для торгівлі.

Уже найближчими тижнями плануємо дозволити проїзд у пункті пропуску автівок до 7,5 тонн та порожніх вантажівок. Паралельно працюємо з румунськими колегами над прискоренням розбудови інфраструктури зі сторони Румунії. Вдячний партнерам за співпрацю. Розраховуємо не тільки на швидке завершення робіт на цьому пункті пропуску, але й на розвиток нових спільних логістичних проєктів», – заявив міністр інфраструктури України Олександр Кубраков.

Цей пункт пропуску передбачено для руху вантажних автомобілів. Запускати роботу на цьому пункті планують у два етапи:

  • вже у жовтні буде дозволено проїзд транспортних засобів вагою до 7,5 тонн та порожніх вантажівок;
  • після завершення робіт з румунської сторони пункт пропуску запрацює як повноцінний вантажний переїзд.

Очікується, що запуск цього пункт дозволить суттєво розвантажити пункт «Порубне – Сірет».

На сьогодні будівельна готовність пункту пропуску складає 95%. Також проводять роботи з облаштування допоміжної дорожньої інфраструктури.

Нагадаємо, проєкт «Відкритий кордон» започатковано цьогоріч в рамках домовленостей Президента України Володимира Зеленського та Президента Польщі Анджея Дуди та погоджено на україно-польських міжурядових консультаціях. У рамках нього вже оновлено та розширено пропускну спроможність пункту пропуску «Краківець – Корчова», а також знайдено рішення для зменшення черг на пункті «Ягодин – Дорогуськ». Також заплановано впроваджувати цифрові рішення для посилення логістичного значення пунктів пропуску. Зокрема, вже найближчим часом буде впроваджено електронну чергу для водіїв вантажівок.

Новини за темою

Продовжуючи відвідування веб-сайту, Ви надаєте згоду на використання cookies та погоджуєтесь з Політикою конфіденційності