Портал працює у тестовому режимі. Приймаємо зауваження або пропозиції

ЮНКТАД закликає продовжити зернову ініціативу

26 Жовтня 2022 17:19

ЮНКТАД закликає продовжити зернову ініціативу

У звіті ЮНКТАД, опублікованому 20 жовтня 2022 року, показано, як Чорноморська зернова ініціатива, підписана у липні 2022 року щодо відновлення експорту українського зерна через Чорне море на тлі війни, що триває, дала сподівання та показала силу торгівлі під час кризи.

У звіті закцентовано на тому, чому так важливо відновити ініціативу наступного місяця.

Завдяки ініціативі портова діяльність в Україні пожвавлена, великі партії зерна надходять на світові ринки. На 19 жовтня 2022 року загальний тоннаж зерна та інших продуктів харчування, експортованих у рамках ініціативи, досяг майже 8 мільйонів метричних тонн.

«Ініціатива під проводом ООН допомогла стабілізувати та згодом знизити світові ціни на продовольство та перемістити дорогоцінне зерно з однієї зі світових житниць до столів тих, хто її потребує», — йдеться у звіті.

Індекс цін на продовольство, опублікований Продовольчою та сільськогосподарською організацією ООН (ФАО), показав, що ціни на основні продукти харчування у всьому світі знизилися за останні місяці – приблизно на 8,6% у липні, на 1,9% у серпні та на 1,1% у вересні.

Але оскільки ініціатива завершується у листопаді 2022 року, а її відновлення залишається невизначеним, ціни на деякі товари, такі як пшениця та кукурудза, знову зростають, попереджають у звіті.

Без ініціативи мало сподівань на забезпечення продовольчої безпеки, особливо в країнах, що розвиваються, і найменш розвинених країнах.

Більш детально за посиланням.

Новини за темою

Продовжуючи відвідування веб-сайту, Ви надаєте згоду на використання cookies та погоджуєтесь з Політикою конфіденційності