Портал працює у тестовому режимі. Приймаємо зауваження або пропозиції

Кабінет Міністрів України затвердив Угоду про безвізовий режим з Гватемалою

21 Жовтня 2022 13:16

Кабінет Міністрів України затвердив Угоду про безвізовий режим з Гватемалою

18 жовтня 2022 року Уряд затвердив Угоду між Кабінетом Міністрів України та Урядом Республіки Гватемала про взаємне скасування візових вимог, учинену 25 липня 2022 у Києві. Про це повідомляє Міністерство закордонних справ України.

Положеннями Угоди передбачено можливість безвізового в’їзду та перебування громадян України та громадян Республіки Гватемала в державі іншої сторони терміном до 90 днів протягом 180 днів.

Набрання Угодою чинності та її імплементація дозволить встановити на взаємній та постійній основі безвізовий режим поїздок громадян України та громадян Республіки Гватемала, що сприятиме збільшенню обсягів торгівлі та розвитку міжлюдських контактів, а також туризму, щойно дозволить безпекова ситуація.

Про дату початку застосування Угоди Міністерство закордонних справ України повідомить додатково після виконання внутрішньодержавних процедур гватемальською стороною.

Нині до громадян України, що мають намір здійснити короткострокову подорож до Республіки Гватемала з туристичною, діловою або приватною метою, візові вимоги не застосовуються відповідно до одностороннього рішення Республіки Гватемала.

Громадянам Республіки Гватемала для в’їзду до України оформлюють візи в закордонних дипломатичних установах України та візи в електронному вигляді (е-Віза).

Новини за темою

Продовжуючи відвідування веб-сайту, Ви надаєте згоду на використання cookies та погоджуєтесь з Політикою конфіденційності