Портал працює у тестовому режимі. Приймаємо зауваження або пропозиції

Україна та Туреччина підтримують продовження дії «Зернової ініціативи»

18 Жовтня 2022 10:48

Україна та Туреччина підтримують продовження дії «Зернової ініціативи»

16 жовтня 2022 року в Спільному координаційному центрі у Стамбулі міністр інфраструктури України Олександр Кубраков зустрівся з міністром оборони Туреччини Хулусі Акаром. Про це повідомляє Міністерство інфраструктури України.

У фокусі перемовин – реалізація «Зернової ініціативи» та продовження її дії після 22 листопада 2022 року.

«Сьогодні разом з міністром оборони Туреччини Хулусі Акаром обговорили хід реалізації «Зернової ініціативи». З моменту старту і до сьогодні вже експортовано понад 7,7 мільйона тонн агропродукції, що вже стабілізувало ціни на продовольство та протидіє загрозі глобального голоду.

Сторони-учасники «Ініціативи» – ООН, Туреччина та Україна, висловили готовність продовжити її дію і запевнили у докладанні максимальних зусиль для її успішної реалізації. На даний момент немає жодних сумнівів, що робота «зернового коридору» буде продовжена після 22 листопада.

Вдячний за підтримку колегам-представникам Організації Об’єднаних Націй, зокрема Аміру Абдуллі, координатору від ООН, та українській команді, яка працює в Спільному координаційному центрі в Стамбулі.

Дякую турецькій стороні та безпосередньо міністру оборони Туреччини Хулусі Акару за ефективну співпрацю», – прокоментував міністр інфраструктури України Олександр Кубраков.

Також під час зустрічі українська сторона наголосила на важливості прискорення Спільним координаційним центром процесу інспектування суден. Завдяки цьому вдасться суттєво збільшити об’єми експорту зерна до держав Африки, Азії та Європи, а також запобігти утворенню черг на перевірках.

Нагадаємо, 22 липня в Стамбулі за пропозиції Організації Об’єднаних Націй Україна, Туреччина та Генеральний секретар ООН Антоніу Гуттереш підписали Ініціативу про безпечне транспортування зерна та продуктів харчування з українських портів «Одеса», «Чорноморськ» та «Південний». Термін її дії розрахований до 22 листопада 2022 року.

Новини за темою

Продовжуючи відвідування веб-сайту, Ви надаєте згоду на використання cookies та погоджуєтесь з Політикою конфіденційності