Портал працює у тестовому режимі. Приймаємо зауваження або пропозиції

З портів «Одеса» та «Чорноморськ» вийшов перший караван з українським продовольством

05 Серпня 2022 15:08

З портів «Одеса» та «Чорноморськ» вийшов перший караван з українським продовольством

У рамках реалізації Ініціативи про безпечне транспортування зерна та продуктів харчування з портів «Одеса» та «Чорноморськ» вийшов перший караван з українським продовольством. Про це повідомляє Міністерство інфраструктури України.

На борту трьох балкерів «NAVI STAR», «ROJEN» та «POLARNET» 57 тисяч тонн української кукурудзи, яка прямує до покупців в Туреччині, Великій Британії та Ірландії.

«Сьогоднішнім караваном повноцінно запускаємо «зернову ініціативу» в порту «Чорноморськ».

Розраховуємо, що безпекові гарантії наших партнерів з ООН та Туреччини будуть працювати і надалі, а експорт продовольства з наших портів стане стабільним та прогнозованим для всіх учасників ринку.

Для цього плануємо забезпечити здатність портів обробляти понад 100 суден на місяць. Хоча «зерновий коридор» уже запрацював на вихід, нашою ціллю є повноцінна робота портів в обидва напрямки. Ми отримуємо заявки судновласників, які готові заходити в наші порти під завантаження. Наша мета – 3 та більше млн тонн агропродукції щомісяця з портів «Одеса», «Чорноморськ» та «Південний», – прокоментував міністр інфраструктури України Олександр Кубраков.

Також наразі українські порти отримують заявки судновласників: початок з роботи з ними дозволить запустити роботу портів як на вихід, так і на захід для завантаження.

Нагадаємо, 1 серпня 2022 року в рамках реалізації домовленостей з Одеського порту відправилося перше судно – «RAZONI» під прапором Сьєрра-Леоне. Судно перевозить 26 тис. тонн української кукурудзи до ліванського порту Триполі.

Судно пройшло морським коридором та 3 серпня 2022 року в Стамбулі успішно пройшло перевірку інспекційною групою.

Новини за темою

Продовжуючи відвідування веб-сайту, Ви надаєте згоду на використання cookies та погоджуєтесь з Політикою конфіденційності