Портал працює у тестовому режимі. Приймаємо зауваження або пропозиції

Державна та міжнародна підтримка органічного сектору України на BIOFACH 2022

28 Липня 2022 16:49

Державна та міжнародна підтримка органічного сектору України на BIOFACH 2022

З 26 до 29 липня у Нюрнберзі (Німеччина) проходить міжнародна торговельна виставка органічних харчових продуктів «BIOFACH 2022».

Цьогоріч Україну презентують 32 виробники органічної харчової продукції на 2-х стендах:

  • Колективний стенд України,
  • Національний павільйон України «Organic Ukraine Business Hub».

Стан, проблеми та підтримка органічного сектору України під час війни є однією з ключових тем у низці заходів, що проходять у межах цієї міжнародної торговельної виставки.

Так, під час однієї з панельних дискусій «Органічне сільське господарство в Україні через 5 місяців після початку війни – статус-кво та перспективи» (організована проєктом «Німецько-українська співпраця в галузі органічного сільського господарства» (COA) в.о. директора ДУ «Офіс з розвитку підприємництва та експорту» Андрій Ремізов разом з представниками групи міжнародних експертів органічного сектору розглянули наявні державні програми підтримки для виробників сільськогосподарської продукції, обговорили проблемні питання та потреби українських операторів ринку органічної продукції.

У своїй промові керівник Офісу також зробив акцент на спектрі робіт та низці реалізованих заходів з підтримки українського експорту органічної продукції, що були розроблені Офісом впродовж останніх 2-х років.

Питання, пов’язані з імпортом органічної продукції з України, є важливими для міжнародної спільноти, адже впродовж останніх років Україна стала одним з найбільших світових постачальників органічної продукції (входить до чільної 5-ки світових постачальників органічної продукції).

До прикладу, у 2021 році українські підприємці експортували 260 тонн органічної продукції до 31 країни світу.

З 26 до 29 липня у Нюрнберзі (Німеччина) проходить міжнародна торговельна виставка органічних харчових продуктів BIOFACH 2022. Цьогоріч Україну презентують 32 виробники органічної харчової продукції на 2-х стендах:

  • Колективний стенд України, організований асоціацією «Ягідництво України», Федерацією органічного руху України та Громадською Спілкою Біодинаміка України.
  • Національний павільйон України «Organic Ukraine Business Hub», організований Громадською спілкою «Органічна Україна» спільно з ДУ «Офіс з розвитку підприємництва та експорту» та національним проєктом Дія.Бізнес у партнерстві з Міністерством аграрної політики та продовольства України за підтримки UNDP Ukraine / ПРООН в Україні та за підтримки Швейцарії в рамках швейцарсько-українських програм «Розвиток торгівлі з вищою доданою вартістю в органічному та молочному секторах України» та «Органічна торгівля заради розвитку у Східній Європі» (OT4D).

Новини за темою

Продовжуючи відвідування веб-сайту, Ви надаєте згоду на використання cookies та погоджуєтесь з Політикою конфіденційності