Портал працює у тестовому режимі. Приймаємо зауваження або пропозиції

ВРУ ухвалила Закон про скасування мита на засоби зберігання зернових та олійних культур

28 Липня 2022 15:48

ВРУ ухвалила Закон про скасування мита на засоби зберігання зернових та олійних культур

Верховна Рада України на засіданні 27 липня 2022 року ухвалила в цілому Закон «Про внесення зміни до розділу XXІ «Прикінцеві та перехідні положення» Митного кодексу України, реєстр. №7548-1, передбачає звільнення від оподаткування ввізним митом імпорту в Україну мішків, рукавів для зберігання зернових та олійних культур та обладнання для їх наповнення, завантаження, розвантаження.

У пояснювальній записці до закону повідомлено, що через збройну агресію РФ в Україні постала проблема забезпечення належного зберігання зерна через неможливість відправляти його на експорт морськими портами з одночасним виникненням дефіциту місць для зберігання агропродукції.

Багато елеваторів знищені, а наявні не були розраховані на такий обсяг зберігання, тому виходом із цієї ситуації, як зазначено, є використання тимчасових засобів зберігання зернових: мішків та рукавів, тимчасових силосів, а також машин (обладнання), що призначені для їх завантаження та розвантаження.

Новини за темою

Продовжуючи відвідування веб-сайту, Ви надаєте згоду на використання cookies та погоджуєтесь з Політикою конфіденційності