Портал працює у тестовому режимі. Приймаємо зауваження або пропозиції

США скасували мита на українську сталь на рік

30 Травня 2022 12:03

США скасували мита на українську сталь на рік

Президент США Джо Байден підписав указ, яким затвердив скасування 25% мита на імпорт сталі з України на один рік. Про це повідомляє Білий дім.

«Сталеливарна промисловість України була значно підірвана невиправданою, неспровокованою, невпинною і жорстокою війною російської федерації проти України, - йдеться в заяві Байдена. - Очікується, що значні збої у виробництві сталі в Україні призведуть до скорочення загального обсягу її виробництва, а також імпорту до Сполучених Штатів з України».

Байден зазначив, що сталеливарна промисловість була «історично важливою для України», підкресливши, що Сполучені Штати «зацікавлені у збереженні цієї галузі» для відновлення країни.

За словами президента США, міністр торгівлі країни «стежитиме за ситуацією у вітчизняній сталеливарній промисловості та розвитком подій у сталеливарній промисловості України» й інформуватиме його про необхідність припинити або продовжити скасування мит.

Нагадаємо, у 2018 році адміністрація тодішнього президента США запровадила додаткові митні тарифи у розмірі 25% на сталь і 10% на алюміній для захисту цих галузей у країні.

На початку травня цього року Міністерство торгівлі США оголосило про скасування на рік підвищених тарифів для імпорту української сталі, щоби підтримати металургійну галузь України, яка становить значну частку національної економіки.

Новини за темою

Продовжуючи відвідування веб-сайту, Ви надаєте згоду на використання cookies та погоджуєтесь з Політикою конфіденційності