Портал працює у тестовому режимі. Приймаємо зауваження або пропозиції

Україна та Чилі зацікавлені розпочати переговорний процес щодо укладення Угоди про вільну торгівлю

04 Листопада 2021 11:08

Україна та Чилі зацікавлені розпочати переговорний процес щодо укладення Угоди про вільну торгівлю

Для реалізації торговельного потенціалу між Україною та Чилі ефективним інструментом може стати укладення Угоди про вільну торгівлю. У січні-серпні 2021 року товарообіг між Україною та Чилі зріс на 13,4% до $45,1 млн. Зокрема, український експорт збільшився у 2 рази до $7,8 млн.

Про можливість початку переговорного процесу щодо Угоди про вільну торгівлю між Україною та Чилі йшлося під час зустрічі заступника міністра економіки України – Торгового представника України Тараса Качки та Надзвичайного і Повноважного Посла Чилі в Польщі та в Україні за сумісництвом Джуліо Браво Юбіні.

«Нинішній обсяг торгівлі між нашими країнами не є вичерпним та потребує диверсифікації сфер двосторонньої торгівлі. Україна має намір поглибити двосторонню співпрацю у торговельно-економічній сфері шляхом створення умов для вільної торгівлі, покращення бізнес-клімату, збільшення інвестицій. Ми зацікавлені в початку переговорного процесу щодо Угоди про вільну торгівлю з Чилі», – зазначив Тарас Качка.

Він додав, що взаємний інтерес для співпраці України та Чилі становлять гірничодобувна галузь, сільське господарство, транспортна, космічна, авіаційна, фармацевтична та енергетичні сфери.

Крім того, важливим є пошук ефективних механізмів та створення сприятливих умов для активізації підприємницької діяльності, а також залучення чилійських інвестицій у важливі економічні проекти в Україні.

Такж потенційний інтерес для українських підприємств може становити реалізація інфраструктурних проектів у Чилі, збільшення експорту машинного та енергетичного обладнання, автомобілів, сільськогосподарської техніки українського виробництва тощо.

Новини за темою

Продовжуючи відвідування веб-сайту, Ви надаєте згоду на використання cookies та погоджуєтесь з Політикою конфіденційності