Портал працює у тестовому режимі. Приймаємо зауваження або пропозиції

В Україні впроваджують європейську практику маркування окремих видів м’яса, оливкової олії та меду

22 Червня 2021 14:09

В Україні впроваджують європейську практику маркування окремих видів м’яса, оливкової олії та меду

Міністерство економіки України впроваджує європейську практику маркування окремих видів м’яса, оливкової олії та меду. Відповідний наказ Мінекономіки від 01.04.2021 № 679 набув чинності 18.05.2021 і буде введено в дію через 3 роки.

Наказ встановлює правила зазначення «країни походження» або «місця походження» у маркуванні:

  • м'яса великої рогатої худоби;
  • свинини;
  • баранини і козлятини;
  • їстівних субпродуктів великої рогатої худоби;
  • м'яса та їстівних субпродуктів свійської птиці;
  • меду;
  • необробленої оливкової олії (virgin olive oil) і оливкової олії екстра-класу (extra virgin olive oil).

Наказ розроблено на основі вимог 5-ти актів, тому він більше наближує країну до створення спільного ринку харчових продуктів з Європейським Союзом.

Партнери з проєкту EU4SaferFood підготували інфографіку про перелік харчових продуктів, для яких обов’язковим є зазначення країни походження або місця походження.

Новини за темою

Продовжуючи відвідування веб-сайту, Ви надаєте згоду на використання cookies та погоджуєтесь з Політикою конфіденційності