Портал працює у тестовому режимі. Приймаємо зауваження або пропозиції

Верховна Рада України ратифікувала Протокол про приєднання України до Угоди про заснування Консультаційного центру з питань права СОТ

15 Червня 2021 18:02

Верховна Рада України ратифікувала Протокол про приєднання України до Угоди про заснування Консультаційного центру з питань права СОТ

Сьогодні, 15 червня, Верховна Рада України ратифікувала Протокол про приєднання України до Угоди про заснування Консультаційного центру з питань права СОТ (законопроект №0096).

Необхідність приєднання до Угоди та набуття Україною членства в КЦП СОТ обумовлюється поширеною останніми роками практикою застосування тарифних та нетарифних бар’єрів у торгівлі стосовно товарів походженням з України. Членство в КЦП СОТ сприятиме вирішенню спорів у рамках СОТ, знизить витрати бюджетних коштів щодо цих питань та сприятиме захисту національних інтересів України.

Україна отримуватиме консультації юристів, які працюють у штаті КЦП СОТ, та зовнішніх радників, перелік яких включає понад 30 всесвітньовідомих юридичних фірм.

Зокрема, протоколом передбачено, що після підписання його сторонами Україна протягом дванадцяти місяців має виконати внутрішньодержавні процедури, необхідні для набрання протоколом чинності, та передати документ про його прийняття на зберігання до депозитарію. Протокол набирає чинності для України на тридцятий день із дати передачі зазначеного документа, що й передбачається визначити в проєкті закону.

КЦП СОТ – міжнародна організація, утворена у 2001 році з метою надання правової допомоги країнам, що розвиваються, для забезпечення належної реалізації їх прав та інтересів як членів Світової організації торгівлі. На сьогодні членами КЦП СОТ є 12 розвинених країн і 36 членів СОТ, що розвиваються.

Новини за темою

Продовжуючи відвідування веб-сайту, Ви надаєте згоду на використання cookies та погоджуєтесь з Політикою конфіденційності