Портал працює у тестовому режимі. Приймаємо зауваження або пропозиції

90-та генеральна сесія Світової асамблеї делегатів Всесвітньої організації охорони здоров'я тварин

01 Червня 2023 10:04

90-та генеральна сесія Світової асамблеї делегатів Всесвітньої організації охорони здоров'я тварин

21 травня 2023 року стартувала 90-та генеральна сесія Світової асамблеї делегатів Всесвітньої організації охорони здоров'я тварин (WOAH) в Парижі.

У рамках генеральної сесії т. в. о. голови Держпродспоживслужби Ольга Шевченко та генеральний директор Всесвітньої організації охорони здоров’я тварин Доктор Монік Елуа обговорили дотримання стандартів щодо здоров’я тварин та попередження поширення інфекційних захворювань в умовах дії військового стану в Україні. Про це повідомляє Держпродспоживслужба.

Під час заходу було позитивно розглянуто заявку щодо збереження статусу України як країни вільної від ящуру без вакцинації, навіть незважаючи на те, що частина території є тимчасово окупованою.

Доктор Монік Елуа відзначила професійність фахівців ветеринарної медицини України як державного, так і приватного рівнів під час проведення заходів щодо запобігання ризику поширення інфекційних хвороб, незважаючи на всі виклики, які постали у зв'язку зі збройною агресією рф.

Як зазначено, сторони дійшли згоди щодо важливості спільних координаційних дій у рамках підходу «єдиного здоров’я» за участі Всесвітньої організації охорони здоров'я (ВООЗ), Всесвітньої організації охорони здоров’я тварин (ВООЗТ) та Продовольчої та сільськогосподарської організації ООН (ФАО) у сферах здоров'я людей, тварин та безпечності харчових продуктів.

Учасники також обговорили майбутні плани, оскільки, у зв'язку із введенням в Україні воєнного стану, була призупинена робота Всесвітньої організації охорони здоров'я тварин з проведення оцінки компетентного органу України в частині відповідності чинних нормативно-правових актів міжнародним стандартам, фінансової спроможності забезпечувати заходи контролю, оцінки кадрового потенціалу та професійного розвитку ветеринарних лікарів і фахівців лабораторної мережі з метою виконання функцій покладених на компетентний орган у сфері ветеринарною медицини та безпечності харчових продуктів відповідно до вимог міжнародних організацій.

Досягнуто домовленості щодо продовження цієї місії після закінчення війни.

Новини за темою

Продовжуючи відвідування веб-сайту, Ви надаєте згоду на використання cookies та погоджуєтесь з Політикою конфіденційності