Портал працює у тестовому режимі. Приймаємо зауваження або пропозиції

Програма USAID КЕУ надасть грантову підтримку МСБ для участі у міжнародних торговельних заходах

30 Травня 2023 10:58

Програма USAID КЕУ надасть грантову підтримку МСБ для участі у міжнародних торговельних заходах

Програма USAID «Конкурентоспроможна економіка України» оголошує грантову програму, спрямовану на підтримку участі українського бізнесу в міжнародних торговельних заходах.

Загальний обсяг фінансування становитиме $ 2 млн. У рамках програми передбачається надати близько 30 грантів обсягом від $35000 до $90000.

Реалізація грантової програми відбувається за підтримки Міністерства економіки України, Міністерства цифрової трансформації України, Офісу з розвитку підприємництва та експорту, національного проєкту Дія.Бізнес та Українського фонду стартапів.

«Міжнародна торгівля є однією з основних статей наповнення бюджету та можливістю для українського бізнесу розвиватися та стимулювати національну економіку. Попри війну, підприємці продовжують працювати та експортувати за кордон, просуваючи бренд України на світовій торговій арені. Грантова підтримка від наших міжнародних партнерів – це можливість для бізнесу реалізувати нові проекти, знайти бізнес-партнерів, диверсифікувати виробництво і експорт», - зазначила Перший віцепрем’єр-міністр України – міністр економіки України Юлія Свириденко.

Участь українського бізнесу в міжнародних торговельних заходах за підтримки Програми USAID «Конкурентоспроможна економіка України» сприятиме відновленню та розвитку експортних продажів, допоможе залучити інвестиції, розширити доступ до іноземних ринків, а також відкрити нові бізнес-можливості.

«Попри те, що війна триває, вкрай важливо закладати основу для економічного відновлення. На цьому шляху USAID пропонує українським МСП інструменти, які допоможуть як відновитися, так і зміцнити свою конкурентоспроможність не тільки на внутрішньому ринку, а й на іноземних ринках. Тому сьогодні ми запускаємо грантову програму на участь у міжнародних торговельних місіях. Участь у такого роду заходах дозволить не тільки розширити експортний потенціал, але й залучити інвестиції в розвиток бізнесу. В умовах війни – це унікальна можливість масштабуватися та диверсифікувати ринки збуту», – зазначає Наталія Петрова, менеджерка проєктів USAID.

«Участь українських команд у міжнародних заходах з одного боку допомагає розвивати технологічний потенціал країни, з іншого - промотувати Україну на світовій арені. Нам є що показати світові - українські розробники попри війну продовжують створювати унікальні продукти. І саме міжнародні торговельні заходи дають нам можливість масштабувати ці розробки, трансформувати їх у нові успішні бізнес-кейси. Я вдячний нашим міжнародним партнерам за підтримку. Це додає нам ще більше впевненості, що демократичний світ вірить в нас, в нашу перемогу і потенціал», – зазначає Олександр Борняков, заступник міністра цифрової трансформації з питань розвитку ІТ-сфери.

Пріоритетними галузями для надання грантової підтримки є інформаційні технології, інжиніринг, виробництво, а також креативні індустрії та послуги. Проте Програма USAID «Конкурентоспроможна економіка України» відкрита до заявок на підтримку інших секторів, які відповідають критеріям відбору, а також захочує брати участь компанії, які не мають досвіду співпраці з міжнародними донорами.

«З початку повномасштабної війни Програма USAID «Конкурентоспроможна економіка України» підтримала участь 348 українських бізнесів з ІТ, креативних індустрій, харчової та меблевої галузей у 31 міжнародній торговельній місії у таких країнах як США, Великобританія, Франція, Іспанія, Німеччина. Підприємці підвищили впізнаваність своїх компаній на іноземних ринках, підготували фундамент для повноцінного виходу на іноземні ринки та знайшли нових клієнтів і партнерів. Протягом наступного року ми плануємо підтримати участь МСП у ще 30 заходах. Ми шукаємо комплексні проєкти, які включатимуть тренінги та підготовку до місій, розробку аналітичних матеріалів, участь в торговельних заходах, проведення заходів після поїздки для обміну досвідом з іншими підприємцями», – зазначила керівниця Програми USAID «Конкурентоспроможна економіка» Олеся Залуська.

Прийом заявок триватиме до 15 вересня 2023 року (включно).

Враховуючи значне зацікавленння, прийом та розгляд заявок буде відбуватися поетапно, з наступними дедлайнами:

  • 25 червня 2023 року (для торговельних заходів з 20 серпня 2023 року до 14 лютого 2024 року);
  • 15 вересня 2023 року (для торговельних заходів з 15 лютого 2024 року до 15 серпня 2024 року).

Детальна інформація щодо подачі заявки, необхідних документів та критеріїв відбору за посиланням. Запитання щодо процесу подання заявок надсилайте на пошту Grants@cepukraine.org із зазначенням «RFA-2023-035» у темі електронного листа.

З усіма наявними грантовими можливостями від Програми USAID «Конкурентоспроможна економіка України» можна ознайомитися за посиланням.

Програма USAID «Конкурентоспроможна економіка України» підтримує стартапи й малі та середні підприємства (МСП) з метою підвищення їхньої конкурентоспроможності на внутрішньому ринку України та на міжнародних ринках, допомагає в розбудові спрощеного та прозорого бізнес-клімату, а також забезпечує українські компанії можливостями скористатись перевагами міжнародної торгівлі.

Новини за темою

Продовжуючи відвідування веб-сайту, Ви надаєте згоду на використання cookies та погоджуєтесь з Політикою конфіденційності