Портал працює у тестовому режимі. Приймаємо зауваження або пропозиції

Держмитслужба оновила методичні рекомендації щодо заповнення декларацій на товари під час процедури спільного транзиту

10 Травня 2023 16:58

Держмитслужба оновила методичні рекомендації щодо заповнення декларацій на товари під час процедури спільного транзиту

1 травня 2023 року Державна митна служба України опубліковала оновлені Методичні рекомендації щодо заповнення митної декларації на товари під час їх поміщення у митний режим транзиту на умовах Конвенції про процедуру спільного транзиту. Про це повідомляє Держмитслужба.

Документ розміщено у підрозділі «Методичні та навчальні матеріали» розділу «Спільний транзит (NCTS)» на офіційному вебсайті Держмитслужби за посиланням.

Так, у методичних рекомендаціях деталізовано вимоги щодо внесення даних безпеки до транзитної декларації, яка може використовуватись замість ENS під час ввезення товарів на територію країн-членів ЄС.

Даними безпеки, які додатково вносять до транзитної декларації, є, зокрема:

  • орієнтовні дата та час прибуття в митницю транзиту,
  • місце навантаження,
  • індикатор особливих обставин,
  • інформація щодо способу оплати витрат на транспортування,
  • місце вивантаження,
  • маршрут,
  • дані перевізника, відправника та одержувача.

Як зазначено, у даних безпеки щодо перевізника, відправника та одержувача заповнюють країну реєстрації та обліковий номер суб’єкта (TIN) АБО його назва та адреса.

Також в оновлених методичних рекомендаціях деталізовано вимоги щодо внесення інформації про транспортні засоби під час переміщення товарів залізничним транспортом.

Так, під час залізничних перевезень як ідентифікатор транспорту може використовуватися номер потяга (у разі декларування в одній декларації усіх вагонів рухомого складу потяга) або номери залізничних вагонів/платформ (у разі декларування кожного окремого залізничного вагона або платформи в окремій декларації під час формування рухомого складу з поставок різних суб’єктів процедури).

Новини за темою

Продовжуючи відвідування веб-сайту, Ви надаєте згоду на використання cookies та погоджуєтесь з Політикою конфіденційності