Портал працює у тестовому режимі. Приймаємо зауваження або пропозиції

Португалія зацікавлена розвивати шляхи експорту української агропродукції

23 Березня 2023 14:02

Португалія зацікавлена розвивати шляхи експорту української агропродукції

15 березня 2023 року у режимі відеоконференції відбулась двостороння зустріч Комітету з питань аграрної та земельної політики з Комісією з питань сільського та рибного господарства Асамблеї Республіки Португалії. Про це повідомляє Верховна Рада України.

Народні депутати України - члени Комітету закликали португальських колег до співпраці у процесі адаптації українського законодавства до норм Європейського Союзу, підтримати та розширити логістику експорту української аграрної продукції, долучитись до фінансування та кредитування українських фермерів для реалізації посівної компанії.

Також подякували Португалії за підтримку ініціативи Президента України Володимира Зеленського «Grain From Ukraine», допомогу у розміщенні переселенців, фінансову та гуманітарну допомогу Україні.

Голова Комісії з питань сільського та рибного господарства португальського парламенту Педру ду Карму запевнив, що вони готові підтримувати Україну й надалі у досягнені миру, на шляху вступу до Європейського Союзу та ділитися своїм досвідом у адаптації законодавства до норм ЄС. Португалія також зацікавлена розвивати шляхи для експорту української аграрної продукції, адже сама купує українське зерно.

Новини за темою

Продовжуючи відвідування веб-сайту, Ви надаєте згоду на використання cookies та погоджуєтесь з Політикою конфіденційності