Портал працює у тестовому режимі. Приймаємо зауваження або пропозиції

КМУ вніс зміни до Порядку розподілу тарифної квоти на ввезення до України цукру-сирцю з тростини

16 Березня 2023 14:03

КМУ вніс зміни до Порядку розподілу тарифної квоти на ввезення до України цукру-сирцю з тростини

Кабінет Міністрів України відмінив необхідність отримання погодження Держрезерву під час видачі Міністерством економіки ліцензій на імпорт до України цукру-сирцю з тростини у межах тарифної квоти. Про це повідомляє Міністерство економіки України.

Відповідне рішення у рамках дерегуляції економіки КМУ ухвалив на засіданні 14 березня 2023 року.

Попередньо питання оптимізації видачі цього погодження розглядалося Міжвідомчою робочою групою з питань прискореного перегляду інструментів держрегулювання господарської діяльності під головуванням Першого віцепрем’єр-міністра – міністра економіки України Юлії Свириденко та віцепрем’єр-міністра – міністра цифрової трансформації Михайла Федорова.

«Стратегією економічної безпеки України зниження регуляторного навантаження на бізнес визнано одним з ключових завдань. Для створення максимально сприятливих умов для розвитку бізнесу й, відповідно, економіки ми маємо переглянути чинні інструменти держрегулювання та застарілі інструменти. І ця робота ведеться планомірно і цілеспрямовано. Сьогодні ухвалено рішення про скасування одного з таких інструментів, що не відповідає інтересам ані держави, ані бізнесу, ані суспільства», - зазначила Юлія Свириденко.

Новини за темою

Продовжуючи відвідування веб-сайту, Ви надаєте згоду на використання cookies та погоджуєтесь з Політикою конфіденційності