Портал працює у тестовому режимі. Приймаємо зауваження або пропозиції

До уваги операторів ринку, які займаються виробництвом та/або обігом органічної продукції

14 Березня 2023 16:58

До уваги операторів ринку, які займаються виробництвом та/або обігом органічної продукції

Державна служба з питань безпечності харчових продуктів та захисту споживачів нагадує, що суб’єктам господарювання дозволено до 1 липня 2024 року реалізовувати сільськогосподарську продукцію як органічну та використовувати напис «органічний продукт» у власних назвах продуктів та торговельних марках, а також позначення та написи «органічний», «біодинамічний», «біологічний», «екологічний», «органік» та/або будь-які однокореневі та/або похідні слова від цих слів з префіксами «біо-», «еко-», за умови наявності чинного сертифіката, що засвідчує виробництво та/або обіг органічної продукції згідно із законодавством іншим, ніж законодавство України. Про це повідомляє Держпродспоживслужба.

Для цього операторам ринку необхідно бути сертифікованими органом іноземної сертифікації, відомості якого включені до Переліку органів іноземної сертифікації, що є важливим для їх визнання.

Інформація щодо внесених органів іноземної сертифікації до Переліку органів іноземної сертифікації оприлюднена на офіційному вебпорталі Держпродспоживслужби, є загальнодоступною та наразі містить відомості про 53 органи іноземної сертифікації з 23 країн світу.

Новини за темою

Продовжуючи відвідування веб-сайту, Ви надаєте згоду на використання cookies та погоджуєтесь з Політикою конфіденційності