Портал працює у тестовому режимі. Приймаємо зауваження або пропозиції

Бізнес по-норвезьки: експерти поділилися порадами, як українським підприємцям почати експорт до Норвегії

14 Березня 2023 10:10

Бізнес по-норвезьки: експерти поділилися порадами, як українським підприємцям почати експорт до Норвегії

Норвезько-українська торгова палата (NUCC) разом із Посольством Норвегії в Україні та Міжнародною організацією з міграції (МОМ) познайомили українських підприємців з можливостями експорту українських товарів та послуг до Норвегії.

Під час двох вебінарів, запис яких можна переглянути безоплатно, обговорили структуру ринку та бізнес-клімат Норвегії, а також шляхи та сервіси, які допоможуть покращити експортні можливості українських компаній. Представники Норвезько-української торгової палати – асоціації, яка координує взаємодію між двома країнами у торгово-економічній сфері – проаналізували репутацію української продукції на ринку Норвегії, пріоритетні галузі експорту, точки входу на ринок та бар'єри, з якими можуть зіткнутись компанії, що вперше виходять на закордонні ринки.

Крім цього, у вебінарах взяли участь норвезькі компанії – інкубатор стартапів для мігрантів Charge Incubator та організація з інноваційного регіонального розвитку Proneo. На прикладі власної діяльності вони розповіли, як завоювати довіру покупців у Норвегії та як сталі та інноваційні рішення допоможуть знайти свою нішу за кордоном.

Вебінари організували для українських підприємців, які через економічні наслідки війни шукають додаткові джерела доходу та нові ринки збуту своєї продукції. За даними Мінекономіки, падіння ВВП України у 2022 році оцінюють у 30,4%. Водночас додатковий тиск на бізнес чинять безпрецедентний рівень переміщення населення та втрата постійних клієнтів, пошкодження інфраструктури та об'єктів промисловості та порушення ланцюгів постачання товарів та послуг.

Норвегія, яка минулого року прийняла понад 32 тис. біженців, більшість із яких були з України, також може стати новим ринком збуту для українських компаній, які шукають можливості економічного розвитку за кордоном.

«Українці продовжують надихати нас своєю стійкістю, волею та мужністю. У мене була можливість зустрітися з представниками переміщених малих та середніх підприємств та побачити не лише цінність роботи МОМ, а й важливість МСП та ту роль, яку вони відіграють в українському суспільстві. Я переконана, що залучення приватного сектору є передумовою не лише успішного, а й сталого відновлення України», — сказала Александра Вацко, заступниця голови місії Посольства Королівства Норвегії у Києві, на відкритті події.

Ви можете переглянути записи вебінарів англійською мовою нижче:

Вихід на ринок Норвегії

Сталий розвиток та інновації для малих та середніх підприємств

Учасниками вебінарів стали малі українські підприємства, які постраждали від війни та отримали гранти у межах проєкту «Розвиток малих та середніх підприємств: Економічна інтеграція внутрішньо переміщених осіб та відновлення бізнесу», що фінансується Федеральним міністерством економічного співробітництва та розвитку Німеччини (BMZ) через Банк розвитку KfW.

Новини за темою

Продовжуючи відвідування веб-сайту, Ви надаєте згоду на використання cookies та погоджуєтесь з Політикою конфіденційності