Портал працює у тестовому режимі. Приймаємо зауваження або пропозиції

Реалізовано механізм подачі експортерами е-заяви на видачу сертифікатів з перевезення товару EUR.1 або EUR-MED

10 Березня 2023 15:36

Реалізовано механізм подачі експортерами е-заяви на видачу сертифікатів з перевезення товару EUR.1 або EUR-MED

Відповідно до міжнародних угод про вільну торгівлю митниці забезпечують видачу сертифікатів з перевезення EUR.1 або EUR-МЕD у разі, якщо його потрібно пред’явити під час ввезення на митну територію країн ЄС, ЄАВТ, Сполученого Королівства Великої Британії і Північної Ірландії, Чорногорії, Грузії та Держави Ізраїль як доказ, що товар(и) українського походження відповідає(ють) вимогам правил визначення преференційного походження при застосуванні преференційних ставок ввізного мита. Про це повідомляє Державна митна служба України.

Порядком заповнення та видачі митницею сертифіката з перевезення (походження) товару EUR.1 або EUR-MED, затвердженим наказом Міністерства фінансів України від 02 березня 2021 року № 139, передбачено можливість подання експортером підрозділу митниці, на який покладено функції з видачі сертифіката EUR.1 або EUR-MED, електронної заяви разом зі сканованими копіями паперових документів, що підтверджують преференційне походження товарів з України.

Станом на 01 березня 2023 року підрозділами митниць, на які покладено функції з видачі сертифіката EUR.1 або EUR-MED, у програмно-інформаційному комплексі автоматизованої системи митного оформлення створено 206 місць прийому електронних заяв від експортерів.

Переглянути мапу можна за посиланням.

Новини за темою

Продовжуючи відвідування веб-сайту, Ви надаєте згоду на використання cookies та погоджуєтесь з Політикою конфіденційності