Портал працює у тестовому режимі. Приймаємо зауваження або пропозиції

Відкрито ринок Туреччини для експорту української рибної продукції

09 Березня 2023 11:03

Відкрито ринок Туреччини для експорту української рибної продукції

З метою створення сприятливих умов для реалізації експортного потенціалу, збільшення виробництва та розширення присутності вітчизняної рибної продукції на зовнішніх ринках Держрибагентство спільно з Мінагрополітики та Держпродспоживслужбою проводять робота щодо відкриття нових міжнародних ринків для її експорту. Про це повідомляє Державне агентство меліорації та рибного господарства України.

Так, нещодавно Україна отримала від компетентного органу Туреччини погоджену форму сертифіката якості, необхідного для безперешкодного ввезення рибної продукції з України. Відтепер в українських виробників рибних продуктів з’явилися нові можливості для продажу власної продукції – відкрито ринок експорту до Туреччини.

Нагадуємо, що з метою аналізу міжнародних ринків для експорту рибної продукції українського виробника Держрибагентство ініціювало онлайн-опитування, у рамках якого суб’єктам господарювання запропоновано визначити першочергові для відкриття міжнародні ринки та пріоритетний для експорту вітчизняний асортимент рибної продукції.

За даними митних органів протягом 2022 року Україною експортовано 8,4 тис. тонн риби, рибної продукції та інших водних біоресурсів на загальну суму 48,6 млн дол. США. Найбільші обсяги рибної продукції Україна експортувала до Молдови, Німеччини, США, Данії та Литви.

Новини за темою

Продовжуючи відвідування веб-сайту, Ви надаєте згоду на використання cookies та погоджуєтесь з Політикою конфіденційності