Портал працює у тестовому режимі. Приймаємо зауваження або пропозиції

Україна стане членом Міжнародного фонду сільськогосподарського розвитку

17 Лютого 2023 17:12

Україна стане членом Міжнародного фонду сільськогосподарського розвитку

15 лютого 2023 року на щорічній сесії Керівна рада Міжнародного фонду сільськогосподарського розвитку (IFAD) ухвалила рішення про членство України. Відповідну заявку Україна подала до Секретаріату IFAD у грудні 2022 року. Про це повідомляє Міністерство аграрної політики та продовольства України.

Тож Україна стане повноправним членом Фонду з моменту передачі Генеральному секретарю ООН документу про приєднання до Договору про заснування IFAD. Наразі проходять відповідні внутрішньодержавні процедури.

Членство України у Фонді надає можливість отримання українськими сільськогосподарськими виробниками доступних фінансових ресурсів, підтримки аграрного сектору України та міжнародного іміджу нашої держави, як одного з найбільших виробників і експортерів сільськогосподарської продукції на світовому ринку та активного учасника глобальних зусиль із боротьби з голодом, а також посилення політичного діалогу та підтримку з боку IFAD на міжнародних політичних форумах.

Новини за темою

Продовжуючи відвідування веб-сайту, Ви надаєте згоду на використання cookies та погоджуєтесь з Політикою конфіденційності