Портал працює у тестовому режимі. Приймаємо зауваження або пропозиції

ВРУ у співпраці з міністерствами створюють можливості для діяльності та розширення вітчизняного бізнесу

16 Лютого 2023 18:17

ВРУ у співпраці з міністерствами створюють можливості для діяльності  та розширення вітчизняного бізнесу

Кабінет Міністрів України розробив систему грантів для підтримки вітчизняного бізнесу. Зараз проводять консультації з приводу її масштабування, щоб надати українським виробникам кошти для оновлення або стимулювання своєї економічної активності. Розповів про це народний депутат, голова парламентського Комітету з питань економічного розвитку Дмитро Наталуха. Про це повідомляє Верховна Рада України.

«Ми працюємо над машстабуванням системи грантів. Крім того, ми чуємо від бізнесу запит на більш прогнозовану і зрозумілу податкову систему в Україні та зменшення регуляторного навантаження. Необхідно скасувати архаїчні методи регулювання, сертифікаційні вимоги тощо. Звісно ж, є потреба в полегшенні доступу бізнесу до міжнародної торгівлі через розширення пунктів пропуску та через можливість бодай на короткий час виїжджати для проведення торговельних перемовин, зустрічей, презентацій своєї продукції», - заявив Дмитро Наталуха.

За його словами, сьогодні Верховна Рада тісно співпрацює з профільним міністерством для полегшення роботи бізнесу, а новостворене Міністерство відновлення опікується логістичною проблемою.

«Депутати проводять консультації й намагаються допомогти уряду в питаннях бронювання та виїзду бізнесменів. Парламент також оперативно напрацював минулого року законодавчу базу з релокації бізнесу. Це була успішна ініціатива, адже понад 760 підприємств перевезено. Ще до 400 зараз шукають ділянки й будуть переміщені найближчим часом», - зазначив народний депутат.

Він додав, що зараз усередині країни бракує капіталу, щоби простимулювати більш активний розвиток індустріальних парків.

«У цьому напрямку ми ведемо перемовини з ЄБРР та іншими фінансовими партнерами, щоб вони взяли на себе це фінансове навантаження. Це дасть можливість повноцінно запустити цю реформу. Робота триває і передусім вона стосується створення умов, щоби бізнес, який досі існує і працює в Україні, зміг не лише продовжувати діяльність, а й за можливістю розширюватися, зокрема й у напрямі збуту», - підсумував голова парламентського Комітету Верховної Ради України з питань економічного розвитку.

Новини за темою

Продовжуючи відвідування веб-сайту, Ви надаєте згоду на використання cookies та погоджуєтесь з Політикою конфіденційності