Портал працює у тестовому режимі. Приймаємо зауваження або пропозиції

Дія.Бізнес здобув міжнародну відзнаку European Enterprise Promotion Awards 2022 у категорії «Підтримка інтернаціоналізації бізнесу»

30 Листопада 2022 14:33

Дія.Бізнес здобув міжнародну відзнаку European Enterprise Promotion Awards 2022 у категорії «Підтримка інтернаціоналізації бізнесу»

Україна вперше здобула перемогу European Enterprise Promotion Awards 2022 (ЕЕРА) у категорії «Підтримка інтернаціоналізації бізнесу», представивши міжнародній спільноті напрацювання національного проєкту з розвитку підприємництва та експорту Дія.Бізнес. Європейське журі відзначило проєкт Дія.Бізнес як найкращу ініціативу, що полегшує малим та середнім підприємствам вихід на глобальні ринки — як всередині ЄС, так і за його межами.

Урочиста церемонія нагородження за участі фіналістів категорій та представників уряду країн-учасниць проходить на Асамблеї малого та середнього бізнесу впродовж 28-30 листопада 2022 року у Празі (Чехія).

Що це за премія?

Нагорода ЕЕРА щорічно присуджується організаціям і проєктам, що просувають підприємництво і малий бізнес на національному, регіональному та місцевому рівнях. Змагатися за перемогу можуть ініціативи з усіх країн ЄС, а також Албанії, Боснії та Герцеговини, Косово, Чорногорії, Північної Македонії, Туреччини, України, Ісландії, Великої Британії та ін. З 2006 року понад 4000 проєктів взяли участь у нагородах, і разом вони підтримали створення понад 10 000 нових компаній.

У 2022 році близько 3 200 проєктів з 26 країн світу подали заявки на участь у конкурсі. Національні координатори відібрали 47 проєктів, які продовжили змагатись за перемогу у 6 категоріях:

  • Сприяння підприємницькому духу
  • Інвестиції у підприємницькі навички
  • Покращення бізнес-середовища та підтримка цифрових технологій
  • Підтримка інтернаціоналізації бізнесу
  • Підтримка сталого переходу
  • Відповідальне та інклюзивне підприємництво

До переліку проєктів у номінації «Підтримка інтернаціоналізації бізнесу» були відібрані ініціативи з України, Данії, Естонії, Німеччини, Греції, Італії, Мальти, Нідерландів, Португалії, Словаччини, Швеції.

Валерія Іонан, Заступник Міністра цифрової трансформації з питань євроінтеграції:

«Уряд разом зі своїми партнерами впроваджує багато масштабних програм і надає гранти для підприємців по всій Україні, щоб ніхто не залишився осторонь. Проєкт Дія.Бізнес дуже інклюзивний, а люди, які з нами працюють, справжні візіонери. Ми вдячні нашим закордонним та внутрішнім партнерам за їхню невпинну підтримку, яка так важлива для нас у цей складний час. Нагорода EPPA багато значить для нас, адже проєкт Дія.Бізнес має високу мету — полегшувати життя підприємців та підтримувати їх за будь-яких обставин».

Під час другого етапу конкурсу у жовтні 2022 року європейське журі обрало шорлист проєктів, що продовжили змагатись за перемогу в категорії. Трійку фіналістів номінації «Підтримка інтернаціоналізації бізнесу» очолили проєкти з України, Швеції та Естонії.

Андрій Ремізов, директор державної установи «Офіс з розвитку підприємництва та експорту»:

«Підтримка бізнесу на всіх етапах його становлення є головним завданням національного проєкту Дія.Бізнес. Ми зрощуємо підприємців від етапу пошуку бізнес-ідеї до готовності виходу на зовнішні ринки. Війна росії проти України завдала нищівних наслідків економіці країни та водночас стала потужним каталізатором для розвитку бізнесу. Понад 40% українських підприємств сьогодні обирають експорт як стратегію подолання кризи, викликаної війною. Наша мета — допомогти їм у цьому. Стати переможцем European Enterprise Promotion Awards — це не лише велика честь для нас, але й ознака того, що ми рухаємось у правильному напрямку та є двигуном підтримки українського бізнесу. Дякуємо за це визнання.»


Дія.Бізнес (Україна) — це національний проєкт з розвитку підприємництва та експорту, ініційований Міністерством цифрової трансформації України у 2020 році. З травня 2021 проєкт реалізовується Міністерством цифрової трансформації України спільно з державною установою «Офіс з розвитку підприємництва та експорту». Проєкт має 2 складові – онлайн-портал Дія.Бізнес у форматі one stop shop, на якому можна знайти всю необхідну інформацію для заснування та розвитку власної справи та офлайн-мережу з 12 центрів підтримки підприємців Дія.Бізнес.

HealthTech Nordic 2.0 (Швеція) – це провідна світова спільнота для стартапів у сфері медичних технологій, які покращують якість життя та надають медичні послуги пацієнтам, сім’ям і професіоналам. Пропоновані спільнотою рішення включають турботу про психічне здоров’я та хронічні захворювання, вторинну профілактику та багато іншого. HealthTech Nordic 2.0 стимулювала створення 1000 нових робочих місць, та посприяла зростанню стартапів, їх розвитку на міжнародному рівні. Завдяки зусиллям ініціативи у 2020-2021 роках створено 477 нових робочих місць.

STARTUP Day (Естонія) – це найбільший бізнес-фестиваль у Балтійському регіоні, орієнтований на стартапи. Під час заходу відвідувачі можуть налагодити контакти з потенційними партнерами з усього світу, взяти участь у швидкій діловій зустрічі та знайти нових партнерів, клієнтів, інвесторів або кар’єрні можливості. У 2021 році STARTUP Day об’єднав понад 350+ стартапів, 160+ інвесторів і 3 100+ відвідувачів-початківців із 54 різних країн.

Новини за темою

Продовжуючи відвідування веб-сайту, Ви надаєте згоду на використання cookies та погоджуєтесь з Політикою конфіденційності