Портал працює у тестовому режимі. Приймаємо зауваження або пропозиції

Офіційне відкриття міжнародного онлайн-заходу «Organic Export Days 2022 — Ukraine, Albania, Serbia»

24 Листопада 2022 10:27

Офіційне відкриття міжнародного онлайн-заходу «Organic Export Days 2022 — Ukraine, Albania, Serbia»

22 листопада 2022 року відбулося офіційне відкриття міжнародного онлайн-заходу «Organic Export Days 2022 — Ukraine, Albania, Serbia», який проходитиме до 2 грудня в онлайн-форматі на платформі «B2Match» із можливістю проведення B2B-зустрічей між експортерами з України, Албанії, Сербії та міжнародними покупцями.

Мета заходу – презентувати імпортерам потенціал органічного сектору України та налагодити співпрацю між органічними виробниками України, Албанії, Сербії та іноземними покупцями.

Під час відкриття заходу, учасники органічних секторів та представники органів державної влади трьох країн розповіли про експортний потенціал органічних секторів своїх країн, а також проблеми, з якими зіштовхнулися виробники впродовж року.

Протягом останніх років Україна впевнено входить до 5-ки найбільших постачальників органічної продукції до ЄС. Зокрема, у 2021 році наша країна посіла 5-те місце у світі із 126-ти країн за обсягами імпорту органічної продукції до ЄС із часткою 6,6% від загального обсягу.

Про стан українського органічного законодавства та функціонування реального органічного сектору економіки розповів перший заступник міністра аграрної політики та продовольства України Тарас Висоцький під час свого виступу на міжнародному онлайновму В2В-заході «Organic Export Days 2022 — Ukraine, Albania, Serbia».

«За даними моніторингу, який ми провели у 2021 році, загальна площа наших сільськогосподарських угідь з органічним статусом становила 370 тис. га. Останні роки ми впевнено входили до ТОП 5 найбільших постачальників органічної продукції до ЄС. Зокрема, у 2021 році посіли 5 місце у світі із 126 країн за обсягами імпорту органічної продукції до ЄС із часткою 6,6% від загального обсягу», – зазначив Тарас Висоцький.

Він додав, що за інформацією Дослідного інституту органічного сільського господарства Швейцарії (FiBL), Україна у 2020 році посіла 21 місце у світі та 13 – у Європі саме за площею органічних сільськогосподарських угідь.

За його словами, усі законодавчі ініціативи в контексті органічного виробництва, розробляють та ухвалюють з урахуванням положень регламентів ЄС № 834, 889, 1235, визначених Угодою про асоціацію, а на виконання Закону України «Про основні принципи та вимоги до органічного виробництва, обігу та маркування органічної продукції» затверджено вже всі необхідні підзаконні нормативно-правові акти. Крім того, Мінагрополітики забезпечує впровадження ухваленого національного законодавства. 31 інспектор вже підтвердив свої знання у сфері органічного виробництва та отримав відповідні свідоцтва.

Під час свого виступу директор ДУ «Офіс з розвитку підприємництва та експорту» Андрій Ремізов розповів учасникам заходу про експорт органічної продукції з України в умовах війни та можливості Офісу для підтримки українських експортерів.

Також він нагадав, що наразі триває набір компаній для участі у двох міжнародних торговельних виставках, на яких українські виробники зможуть представити свою органічну продукцію в межах Національних павільйонів України:

Для долучення до B2B-зустрічей у межах Organic Export Days 2022 — Ukraine, Albania, Serbia, мжна зареєструватися за посиланням до 30 листопада.

Також ознайомитись з Аналізом українського органічного сектору за 8 місяців від початку повномасштабної війни в Україні.

Презентацію та запис офіційного відкриття Organic Export Days 2022 — Ukraine, Albania, Serbia можна знайти за посиланням.

Організатори української частини заходу: Офіс з розвитку підприємництва та експорту, національний проєкт Дія.Бізнес, Органічна ініціатива за підтримки Швейцарії в межах швейцарсько-українських програм «Розвиток торгівлі з вищою доданою вартістю в органічному та молочному секторах України» (QFTP) та «Органічна торгівля заради розвитку у Східній Європі» (OT4D).

Новини за темою

Продовжуючи відвідування веб-сайту, Ви надаєте згоду на використання cookies та погоджуєтесь з Політикою конфіденційності