Портал працює у тестовому режимі. Приймаємо зауваження або пропозиції

Презентовано «Аналіз українського органічного сектору. 8 місяців від початку повномасштабної війни в Україні»

14 Листопада 2022 15:17

Презентовано «Аналіз українського органічного сектору. 8 місяців від початку повномасштабної війни в Україні»

Державна установа «Офіс з розвитку підприємництва та експорту», національний проєкт Дія.Бізнес, у співпраці з об’єднанням учасників органічного сектору України «Органічна ініціатива» на основі даних органу сертифікації «Органік Стандарт», вебпортал OrganicInfo.ua, Європейська комісія, а також за результатами опитувань, проведених авторами цієї публікації, презентували «Аналіз українського органічного сектору. 8 місяців від початку повномасштабної війни в Україні».

Метою цього аналізу є опис поточної ситуації в органічному секторі України станом на жовтень 2022 року. Розглядаються два періоди: до повномасштабного російського вторгнення до України 24 лютого 2022 року і станом на жовтень 2022 року, через вісім місяців після вторгнення.

Також аналіз допоможе всім зацікавленим сторонам краще зрозуміти теперішню ситуацію в українському органічному секторі та зміни, які відбулися після початку повномасштабної війни.

Як зазначено у дослідженні, за підсумками 2021 року Україна експортувала 261 тисяч тонн органічної продукції на суму $222 млн.

До 10-ки найбільших експортованих органічних продуктів увійшли: кукурудза, соя, пшениця, макуха соняшникова, ріпак, олія соняшникова, чорниця заморожена, соняшник, пшоно, бузина заморожена. А найбільшим покупцем української органічної продукції 2021 року стали країни ЄС, імпортувавши 189,2 тисисяч тонн продукції на $160 млн.

За перші 8 місців 2022 року було експортовано органічної продукції до ЄС 147 тисяч тонн на суму $116 млн, до Швейцарії було експортовано 11 тисяч тонн продукції на суму $5 млн.

За підсумками цих 8 місяців 2022 року Україні вдалося експортувати більше органічної продукції, ніж за аналогічний період 2021 року. Саме у 2022 році експерти прогнозують, що загальний обсяг експорту органічної продукції та її вартість будуть вищими, ніж у 2021 році

Більш детально ознайомитись з дослідженням можна за посиланням.

Публікацію було створено за підтримки Швейцарії в рамках швейцарсько-українських програм «Розвиток торгівлі з вищою доданою вартістю в органічному та молочному секторах України» (QFTP) та «Органічна торгівля заради розвитку в Східній Європі» (OT4D).

Новини за темою

Продовжуючи відвідування веб-сайту, Ви надаєте згоду на використання cookies та погоджуєтесь з Політикою конфіденційності