Портал працює у тестовому режимі. Приймаємо зауваження або пропозиції

Міністр економіки України в США обговорила питання експорту металургійної продукції

10 Листопада 2022 11:03

Міністр економіки України в США обговорила питання експорту металургійної продукції

8 листопада 2022 року Перший віцепрем’єр-міністр – міністр економіки України Юлія Свириденко провела двосторонні зустрічі з міністром торгівлі США Джиною Раймондо, заступником Державного секретаря США з економічного зростання, енергетики та навколишнього середовища Хосе Фернандезом, заступником помічника Держсекретаря з питань міжнародних фінансів та розвитку Роландом Де Марселлусом та заступником адміністратора USAID з питань Європи та Євразії Ерін МакКі. Про це повідомляє Міністерство економіки України.

Під час зустрічей Перший віцепрем’єр-міністр акцентувала на тому, що зараз дуже важливо ввести санкції проти всього металургійного комплексу рф, надати доступ до американського ринку українським металургам, а також допомогти подолати нашій країні енергетичну кризу. Зустрівшись з міністром торгівлі США Джиною Раймондо, Юлія Свириденко підкреслила, що стабілізація української економіки ґрунтується на стабільному експорті, особливо це стосується металургії:

«Сталь – це сфера, де ми особливо зацікавлені в розширенні санкцій проти рф і доступі на американський ринок. Уся російська металургійна продукція має опинитись під санкціями США. З цією метою ми закликаємо включити українську руду та інші продукти в західний ланцюг постачань і замінити на цих ринках росію. Також важливо прирівняти українську руду та чавун до продукції з ЄС і продовжити звільнення від податкових тарифів (принаймні до кінця 2024 року) продукцію українського експорту».

У перший день візиту відбулася зустріч Юлії Свириденко із заступником адміністратора USAID з питань Європи та Євразії Ерін МакКі.

Для USAID залишається актуальним питання підтримки МСБ в Україні, якому організація приділяла значну увагу і до широкомасштабного вторгнення. В агентстві уважно стежать за заходами, що вживає український Уряд у цій сфері, зокрема за програмами підтримки малого те середнього бізнесу в рамках проекту єРобота.

Як зазначила Ерін МакКі, USAID готові долучитися до роботи за цим напрямком. В організації сьогодні працюють над механізмами, які, зокрема, дозволили б посилити підтримку МСБ.

Новини за темою

Продовжуючи відвідування веб-сайту, Ви надаєте згоду на використання cookies та погоджуєтесь з Політикою конфіденційності