Портал працює у тестовому режимі. Приймаємо зауваження або пропозиції

ЕКА за підтримки USAID КЕУ перевірятиме платоспроможність іноземних покупців українських товарів, робіт та послуг

03 Листопада 2022 10:01

ЕКА за підтримки USAID КЕУ перевірятиме платоспроможність іноземних покупців українських товарів, робіт та послуг

Завдяки підтримці Програми USAID «Конкурентоспроможна економіка України», ПрАТ Експортно-кредитне агентство (ЕКА) отримає доступ до інформаційної бази міжнародної страхової компанії COFACE. Це дозволить ЕКА ще більш грунтовно перевіряти надійність та платоспроможність іноземних покупців українських товарів, робіт та послуг, експорт яких страхує агентство.

«Перед тим, як застрахувати кредитні ризики експортера за дебіторською заборгованістю, ми просимо клієнта надати інформацію про покупця, з яким укладений експортний контракт на умовах відтермінування чи розтермінування платежу для перевірки його надійності та платоспроможності.

За результатами такої перевірки наші фахівці готують звіт, на основі якого ухвалюють рішення, чи в принципі ми страхуватемемо такий договір ЗЕД та за яким тарифом. Завдяки підтримці Програми USAID «Конкурентоспроможна економіка України» ЕКА матиме доступ до інформаційної бази COFACE, і ми зможемо робити це швидше і якісніше», – пояснив в.о. голови правління ПрАТ Експортно-кредитне агентство Руслан Гашев.

Як зазначає менеджерка проєктів USAID Наталія Петрова, підтримка, яку надає Програма USAID «Конкурентоспроможна економіка України» Експортно-кредитному агентству, сприяє українським експортерам, які прагнуть торгувати зі світом і представляти українські товари іноземним споживачам: «Ми розпочали співпрацю з ПрАТ «Експортно-кредитне агентство» у червні цього року, вже під час повномасштабної військової агресії проти України. Ми очікуємо, що доступ до інформаційної бази COFACE призведе до збільшення обсягів експорту українських товарів та послуг і, відповідно, збільшення обсягів експортної виручки, яка так потрібна зараз українським підприємцям і економіці в цілому».

COFACE працює на ринку страхування кредитних ризиків експортерів, пов’язаних з непогашенням дебіторської заборгованості, з 1946 року. Компанія веде свою діяльність у 67 країнах світу, має 120 філіалів та представництва у 224 містах. Понад 135 000 компаній вже скористалися послугами страхування www.coface.com.

Наразі COFACE є чи не найбільшим розпорядником інформації щодо надійності та платоспроможності компаній-імпортерів, потрібної експортеру, який готовий постачати товари, продукти чи послуги на умовах відтермінування чи розтермінування платежу, для надання чи ненадання своєму іноземному покупцю товарного кредиту.

Новини за темою

Продовжуючи відвідування веб-сайту, Ви надаєте згоду на використання cookies та погоджуєтесь з Політикою конфіденційності