Портал працює у тестовому режимі. Приймаємо зауваження або пропозиції

ООН та Туреччина погодили рух суден гуманітарним коридором на 31 жовтня 2022 року

31 Жовтня 2022 12:09

ООН та Туреччина погодили рух суден гуманітарним коридором на 31 жовтня 2022 року

Представники ООН та Туреччини ведуть перемовини з делегацією росії та продовжують пошук рішення для повноцінної реалізації «Зернової ініціативи». Про це повідомляє Міністерство інфраструктури України.

Згідно з пропозицією Об’єднаного координаційного центру (СКЦ) представники ООН та Туреччини передбачають роботу 10 інспекційних груп для перевірки 40 суден. Така пропозиція була прийнята представниками України. Представників російської федерації було поінформовано.

Так, з портів «Одеса», «Чорноморськ» та «Південний» сьогодні вийшли 12 суден з 354,5 тис. тонн агропродукції до країн Африки, Азії та Європи. Серед них балкер «IKARIA ANGEL» з українською пшеницею для Ефіопії, яка знаходиться на межі голоду. Це сьоме судно, зафрахтоване в рамках Всесвітньої продовольчої програми під егідою ООН.

Прохід до українських портів під завантаження дозволений 4 суднам, які напередодні пройшли інспекцію СКЦ за участі всіх сторін, зокрема й представників росії.

Новини за темою

Продовжуючи відвідування веб-сайту, Ви надаєте згоду на використання cookies та погоджуєтесь з Політикою конфіденційності