Портал працює у тестовому режимі. Приймаємо зауваження або пропозиції

Забезпечення повної інтеграції у внутрішні ринки ЄС - мета України

27 Жовтня 2022 18:09

Забезпечення повної інтеграції у внутрішні ринки ЄС - мета України

Україна ставить перед собою амбітну мету: пройти шлях від кандидата до членства в ЄС за два роки. І ще до отримання членства забезпечити повну інтеграцію у внутрішні ринки ЄС. Про це повідомляє Міністерство економіки України.

Так, 25 жовтня 2022 року відбулася зустріч Першого віцепрем’єр-міністра – міністра економіки України Юлії Свириденко з представниками членських компаній Європейської бізнес-асоціації.

«Ми робимо все, щоб пришвидшити вступ в ЄС. Можливо, це дуже амбітно прозвучить, але бачимо для себе терміни у два роки, за які Україна має пройти шлях від кандидата до повноправного члена Євросоюзу. Кожного пленарного тижня Верховна Рада намагається розглядати бодай один євроінтеграційний закон, щоб пришвидшити цей рух максимально за всіма напрямками.

Також ми хочемо забезпечити повну інтеграцію України до внутрішніх ринків ЄС вже зараз, ще до вступу. На порядку денному – продовження повного доступу українських товарів на західні ринки. Щоб наші підприємці могли розраховувати на такий доступ у наступні два роки. Наші європейські партнери говорять: навіщо вам більше, далі ви вже будете членами ЄС. Ми погоджуємося. Наших підприємців задовольнить продовження дій до повноправного членства», - зазначила Юлія Свириденко.

На зустрічі, у якій взяли участь більше 170 представників членських компаній Європейської бізнес-асоціації та представників посольств держав ЄС, також обговорили питання:

  • теперішньої економічної ситуації в країні та прогнозів на наступний рік;
  • ратифікації Угоди про вільну торгівлю з Туреччиною;
  • законопроєкту №7687 щодо бронювання військовозобов'язаних під час воєнного часу;
  • реформи Трудового кодексу та інші.

Говорячи про Угоду про вільну торгівлю з Туреччиною, Юлія Свириденко зазначила, що все готове для її ратифікації. Однак ситуація в Україні змінилася від моменту підписання Угоди: сьогодні українські виробники потребують особливого захисту. Наразі тривають перемовини з Туреччиною про встановлення перехідного періоду для окремих галузей виробництва, зокрема легпрому України. Очікується, що в грудні 2022 – січні 2023 року додаткові домовленості підпишуть та Угода буде ратифікована парламентами обох країн.

Як підкреслила Юлія Свириденко, робиться це для того, щоб українські виробники могли конкурувати з іноземними, зокрема за держзамовлення. «Ми виходимо з того, що кошти держзамовлення мають залишатися в Україні», - акцентувала міністр економіки.

Новини за темою

Продовжуючи відвідування веб-сайту, Ви надаєте згоду на використання cookies та погоджуєтесь з Політикою конфіденційності