Портал працює у тестовому режимі. Приймаємо зауваження або пропозиції

Рівненська ОВА за підтримки ПРООН провели форум «Підтримка бізнесу та просування експорту задля сталого регіонального розвитку»

25 Жовтня 2022 18:07

Рівненська ОВА за підтримки ПРООН провели форум «Підтримка бізнесу та просування експорту задля сталого регіонального розвитку»

Бізнес, податківці, митники та експерти з Рівненської, Львівської, Івано-Франківської, Закарпатської та Чернівецької областей зібралися сьогодні у Рівному на форумі - «Підтримка бізнесу та просування експорту задля сталого регіонального розвитку».

Під час заходу відбувся діалог між владою та бізнесом щодо експортної діяльності в умовах війни.

Під час першої панельної сесії форуму присутні обговорили роль держави у сприянні експортерам у просуванні їх продукції за кордоном, а друга частина заходу, в рамках якого виступили радник ПрАТ «Експортно-кредитне агентство» (ЕКА) Руслан Рохов та клієнти, які вже скористалися продуктами ЕКА (представники компанії «Eskada-M» та Дубенського заводу гумовотехнічних виробів), передбачала обговорення шляхів підвищення експортного потенціалу суб’єктів підприємництва, стимулювання експортної діяльності на Рівненщині.

«Залучення передекспортного фінансування на виконання договорів ЗЕД, з використанням страхуванння ЕКА, дозволяє зменшити собівартість продукції», - наголосив під час свого виступу президент Української асоціації меблевиків Володимир Патіс.

Він розповів про досвід використання передекспортного фінансування від Укргазбанку, яке, завдяки портфельному страхуванню передекспортних кредитів від ЕКА, доступне без застави майна та з допомогою комбінування страхування ЕКА з програмою «Доступні кредити 5-7-9» клієнти змогли залучити кредит на виконання передекспортного контракту під 0% річних у гривні.

Радник ПрАТ «Експортно-кредитне агентство» Руслан Рохов роз’яснив, що передекспортне вінансування є де-факто поповненням оборотних коштів для виконання експортної угоди. Компанії, які отримують кредит з використанням страхування ЕКА, можуть використовувати кошти на закупівлю сировини, оплату праці співробітникам, фінансування видатків на електроенергію тощо. Кредитні кошти можуть фінансувати собівартість продукції, яку має на меті виготовити український експортер в рамках свого договору ЗЕД.

Наразі Рівненщина є лідером програми передекспортного фінансування, яку ЕКА реалізовує спільно з Ощадбанком, Укргазбанком, Укрексімбанком.

«За 9 місяців цього року експортне зростання в області склало 9,4% від показників минулого. Це ще один доказ незламності України. Експорт у 1,6 разів перевищує імпорт завдяки правильному просуванню підприємств області. Підприємці з проблемами у логістиці, фінансуванні та енергоресурсах не опускають рук. Ми – нація переможців навіть в експорті. Наша продукція, всупереч усьому, потрапляє на ринки Європи. Велика вдячність усім за роботу», – звернувся до учасників форуму голова Рівненської обласної військової адміністрації Віталій Коваль.

Новини за темою

Продовжуючи відвідування веб-сайту, Ви надаєте згоду на використання cookies та погоджуєтесь з Політикою конфіденційності