Портал працює у тестовому режимі. Приймаємо зауваження або пропозиції

Експорт до Польщі: відбір МСП до програми підтримки з брендингу та цифрового маркетингу

26 Жовтня 2022 10:01

Експорт до Польщі: відбір МСП до програми підтримки з брендингу та цифрового маркетингу

Міністерство цифрової трансформації України, національний проєкт із розвитку підприємництва Дія.Бізнес та Офіс з розвитку підприємництва та експорту за підтримки уряду Великої Британії (UK Aid) та у виконанні Київської школи економіки запускають новий етап Програми підтримки малого та середнього бізнесу.

Малий та середній бізнес є важливими для відновлення економіки післявоєнної України. Експорт відкриває нові можливості для фінансової стійкості, а грантова підтримка покриє перші маркетингові кроки на іноземному ринку.

«За 9 місяців 2022 року Україна експортувала товарів на суму 33 млрд. доларів США, що на 31,5% менше, ніж за аналогічний період 2021 року. Саме тому допомогти українським МСП вийти на зарубіжні ринки — одне з ключових завдань Мінцифри. Новий етап програми підтримки з цифрового маркетингу дасть змогу бізнесу підготуватися до виходу на ринок Європи, починаючи з Польщі, а також надасть змогу отримати професійну маркетингову допомогу» — зазначає Валерія Іонан, заступник міністра цифрової трансформації з питань євроінтеграції.

«Український малий та середній бізнес – рушій економіки в ці непрості часи. Результати МСП вражають – у 2021 році вони створили 60% ВВП, 40% податкових надходжень та 7 мільйонів робочих місць. Малий бізнес і цього року гідно долає надскладні випробування, що підтверджує його важливість і стійкість. Саме тому Велика Британія і надалі продовжуватиме підтримувати малий бізнес в рамках ширшого пакету економічної й гуманітарної підтримки у розмірі 400 мільйонів фунтів стерлінгів», — Венді Де Лука, голова Фонду ефективного врядування Великої Британії.

Мета програми — допомогти 20 компаніям, обраним шляхом відкритого конкурсу, вийти на європейські ринки збуту. Переможці навчатимуться експортувати товари власного виробництва до Польщі. Саме цю країну обрано для пілоту. Виготовлені матеріали та інструменти учасники зможуть самостійно адаптувати під інші європейські ринки.

Експортний механізм програми буде розгорнуто у співпраці із центром Дія.Бізнес у Варшаві. Підприємці отримають практичні консультації щодо вибору товарів для експорту, логістики та складських функцій, реклами та комунікації товарів українського виробництва у новій країні, а також посередництво між українськими та польськими партнерами.

Підтримка з брендингу та цифрового маркетингу буде надана провідними маркетинговими агенціями, які пройшли конкурсний відбір — Nebo ideas agency та Webpromo. Наповнення грантової програми від маркетингової агенції для відібраних учасників:

  • Базовий огляд продукту перед запуском на іноземний ринок — аналіз привабливості продукту, його ціни, конкурентів;
  • Допомога із опрацюванням логістики між складом або місцем виготовлення продукту та складом в іноземній країні;
  • Допомога з юридичних питань (базові договори);
  • Допомога з брендингом/ребрендингом, за потреби;
  • Виготовлення текстового та візуального контенту для промо-кампанії у Польщі у 2023 році;
  • Публікація кейсів переможців на порталі Дія.Бізнес.

До участі у програмі запрошують:

Малі та середні підприємства з усіх регіонів України, включно із вимушено релокованими. Перевагу буде надано компаніям, якими керують жінки, люди з інвалідністю, ветерани.

Деталі участі у проєкті за посиланням.

Прийом заявок триватиме до 10 листопада 2022 року включно.

Якщо у вас залишились запитання, надсилайте їх на електронну скриньку: smesupport@kse.org.ua

Новини за темою

Продовжуючи відвідування веб-сайту, Ви надаєте згоду на використання cookies та погоджуєтесь з Політикою конфіденційності