Портал працює у тестовому режимі. Приймаємо зауваження або пропозиції

Україна та Канада обговорили питання зберігання, експорту зерна та забезпечення добривами

13 Жовтня 2022 18:03

Україна та Канада обговорили питання зберігання, експорту зерна та забезпечення добривами

Міністр аграрної політики та продовольства України Микола Сольський провів зустріч з міністром міжнародного розвитку Канади та міністром, відповідальним за Тихоокеанське агентство економічного розвитку Канади Харджитом Саджаном. Про це повідомляє Мінагрополітики.

Під час перемовин сторони обговорили стан, проблеми, найактуальніші напрями співпраці та можливості підтримки з боку Канади аграрного сектору України.

Предметом обговорень були питання зберігання та експорту зерна, постачання альтернативних джерел енергії і забезпечення країни добривами.

«Перш за все, хочу подякувати уряду Канади за підтримку України, зокрема, у вирішенні проблеми дефіциту зерносховищ. Саме Канада однією з перших надала фінансову допомогу на придбання засобів для тимчасового зберігання врожаю», - зазначив міністр аграрної політики та продовольства України.

Він наголосив, що питання зерносховищ стали актуальними після вторгнення агресора до України та блокування експорту української продукції. Попри часткове розблокування продажу та перевезень, перспектива роботи зернового коридору залишається невизначеною, тож питання сховищ не втрачає актуальності, оскільки забезпечує належне зберігання врожаю – життєво важливої продукції.

Також Микола Сольський розповів про проблеми, з якими довелося зіткнутися аграріям. Несприятливі погодні умови та наслідки воєнного вторгнення, що призвели до недоотримання прибутку за цьогорічну вироблену продукцію, поставили під загрозу фінансову спроможність аграріїв засіювати поля озимою пшеницею чи ячменем. За словами міністра, постачання будь-якої іншої зернової культури, яку можна сіяти весною, стане необхідною підтримкою для фермерів.

Міністр агрополітики та продовольства України підкреслив необхідність у постачанні додаткових джерел енергії для фермерів та сільськогосподарських виробників.

Також сторони обговорили можливість забезпечення України різними видами добрив, зокрема щодо постачання азоту, фосфору та калію.

«Для нас важливо розуміти потреби аграрного сектору України та, за можливості, надати все необхідне для його підтримки»,- підкреслив Харджит Саджан.

Під час зустрічі, сторони також окреслили подальші конкретні кроки, які дозволять Україні отримати необхідну допомогу та домовилися спільно працювати над низкою обговорених тем.

Новини за темою

Продовжуючи відвідування веб-сайту, Ви надаєте згоду на використання cookies та погоджуєтесь з Політикою конфіденційності