Портал працює у тестовому режимі. Приймаємо зауваження або пропозиції

Україна та Туніс обговорили торговельно-економічні відносини і консультації щодо укладання потенційної угоди про ЗВТ

12 Жовтня 2022 16:39

Україна та Туніс обговорили торговельно-економічні відносини і консультації щодо укладання потенційної угоди про ЗВТ

11 жовтня 2022 року відбулася онлайн-зустріч заступника міністра економіки України - Торгового представника України Тараса Качки і заступника міністра аграрної політики та продовольства України Маркіяна Дмитрасевича з представниками Міністерства закордонних справу Тунісу, Міністерства торгівлі Тунісу, Міністерства економіки і планування Тунісу та Міністерства сільського господарства Тунісу. Про це повідомляє Міністерство економіки України.

Україна розглядає Туніс як одного з найважливіших і надійних партнерів на Півночі Африканського континенту. «Ми готові й надалі розвивати співробітництво у торговельно-економічній сфері, а також продовжувати спільну роботу з активізації співпраці у пріоритетних сферах двосторонніх відносин», - зазначив Тарас Качка.

Туніська та українська сторони обгворили питання негативного впливу війни росії проти України на продовольчу безпеку в Африці. Воднчас відзначено, що Україна готова діяти разом та закликає країн-партнерів підтримати ініціативу України в ООН щодо збільшення експорту сільськогосподарської продукції та продовження терміну дії «зернової ініціативи».

Окремим важливим питанням онлайн-зустрічі стало обговорення організації та проведення до кінця 2022 року українсько-туніських консультацій/першого раунду переговорів щодо укладення Угоди про вільну торгівлю між Кабінетом Міністрів України та Урядом Туніської Республіки.

«Українська сторона готова повідомити туніській стороні щодо завершення наукового дослідження щодо оцінки впливу лібералізації режиму торгівлі між Україною і Туніською Республікою. Тому наступним, дієвим кроком нашої роботи у цьому напрямі, мають стати спільні консультації», - відзначив Тарас Качка.

Також заступник міністра економіки України Тарас Качка повідомив, що активізація роботи в рамках Міжурядової українсько-туніської комісії з питань торговельно-економічного співробітництва між Україною та Туніською Республікою розглядається українською стороною, як ще один ефективний механізм, який дозволяє визначити пріоритети подальшої співпраці.

Тож сторони розглянуть можливість проведення у 2023 році засідання Міжурядової українсько-туніської комісії в очному форматі, зважаючи на безпекову ситуацію в Україні.

Новини за темою

Продовжуючи відвідування веб-сайту, Ви надаєте згоду на використання cookies та погоджуєтесь з Політикою конфіденційності