Портал працює у тестовому режимі. Приймаємо зауваження або пропозиції

ВРУ звернулась до ЄС з проханням скасувати мита та квоти на український експорт до завершення переговорів про членство

12 Жовтня 2022 10:23

ВРУ звернулась до ЄС з проханням скасувати мита та квоти на український експорт до завершення переговорів про членство

6 жовтня 2022 року Верховна Рада України ухвалила постанову «Про Звернення Верховної Ради України до Європейського Парламенту та Ради Європейського Союзу щодо поглиблення економічної співпраці та продовження дії тимчасових заходів з лібералізації торгівлі» (реєстр. №8075), щодо продовження пільгового режиму для українських товарів, а саме - продовження дії Регламенту №2022/870. Про це повідомляє Верховна Рада України.

«Згідно з Регламентом №870 Європейський Союз у цьому році призупинив для українських товарів усі антидемпінгові мита, усі тарифні квоти, мита для промислової продукції та застосування системи мінімальних вхідних цін для фруктів та овочів. Цей пільговий режим буде застосовуватись до 5 червня 2023 року», - розповіла народна депутатка України, заступниця голови Комітету Верховної Ради України з питань економічного розвитку Роксолана Підласа.

За словами Роксолани Підласої, пільговий режим має позитивний ефект на обсяги торгівлі українськими товарами в Європейському Союзі. Експорт до ЄС за 3 квартали перевищив довоєнний рівень на 6,3% (або на 1,2 млрд доларів). Найбільше у грошовому вимірі зріс експорт кукурудзи, соняшникової олії, насіння соняшнику, пшениці та електроенергії.

«Загалом в умовах, коли прогнозне падіння ВВП України за підсумками року складатиме від 30% до 35%, ми маємо застосовувати усі можливі інструменти для підтримки українських виробників. Наше спільне завдання - переконати європейців дослухатись до пропозиції про продовження пільгового режиму», - наголосила заступниця голови Комітету.

Новини за темою

Продовжуючи відвідування веб-сайту, Ви надаєте згоду на використання cookies та погоджуєтесь з Політикою конфіденційності