Портал працює у тестовому режимі. Приймаємо зауваження або пропозиції

Україна приєдналася до програми ЄС «Митниця»

06 Вересня 2022 14:07

Україна приєдналася до програми ЄС «Митниця»

5 вересня 2022 року в Брюсселі міністр фінансів України Сергій Марченко та комісар Євросоюзу з економіки Паоло Джентілоні підписали Угоду між Україною та Європейським Союзом про участь України у програмі «Митниця» для півробітництва у митній сфері. Про це повідомляє Міністерство фінансів України.

«Приєднання України до програми співробітництва з ЄС з митних питань «Митниця» стане важливим практичним елементом політики Уряду України у сфері європейської інтеграції, а також необхідним кроком для поглиблення співпраці України та ЄС у митній сфері, зокрема, в умовах набуття нашою державою статусу кандидата в члени ЄС», – підкреслив Сергій Марченко під час пленарного 8-го засідання Ради асоціації Україна – ЄС.

Участь України у програмі «Митниця» як асоційованої країни дозволить користуватися усіма перевагами цієї Програми щодо співробітництва між митними адміністраціями, а саме:

  • розробка та зміцнення потенціалу ІТ, зокрема розробка та експлуатація європейських електронних систем;
  • підвищення кваліфікації фахівців та обмін досвідом;
  • дослідницька та інноваційна діяльність;
  • спільні комунікаційні заходи тощо.

Окрім того, Україна розраховує на обмін знаннями та кращими практиками між працівниками митних та податкових органів країн-учасниць та можливість використовувати відповідні ІТ-системи для обміну інформацією та доступ до баз даних.

Новини за темою

Продовжуючи відвідування веб-сайту, Ви надаєте згоду на використання cookies та погоджуєтесь з Політикою конфіденційності