Портал працює у тестовому режимі. Приймаємо зауваження або пропозиції

Кредитна програма для експортерів: надано 203,5 млн гривень підтримки

23 Серпня 2022 13:40

Кредитна програма для експортерів: надано 203,5 млн гривень підтримки

Банки-партнери Експортно-кредитного агентства у рамках спеціальної програми кредитування експортерів на час дії воєнного стану підтримали видачу ще 8 кредитів за спрощеними вимогами до застави.

Загалом станом на 19 серпня 2022 року банки видали вже 14 кредитів на суму 33,211 мільйона гривень. Ще 12 кредитних угод на суму 54,37 мільйона гривень погоджені і чекають на підписання сторонами.

Завдяки отриманим на виконання експортних контрактів кредитам, загальна сума підтриманого експорту складе 203,535 мільйона гривень.

Позики отримали підприємці з Івано-Франківської, Рівненської, Київської, Одеської, Дніпропетровської, Запорізької та Чернівецької областей, які експортують паперові пакети, дерев’яні вироби, твердопаливні котли, паркетну дошку, комплектуючі для меблів, меблі, гумовотехнічні вироби та різні харчові продукти.

Один експортний контракт, виконання якого було прокредитовано у рамках програми, укладений з імпортером з Молдови, решта контрагентів з країн Європейського Союзу: Австрії, Болгарії, Данії, Естонії, Латвії, Німеччини, Польщі, Угорщини та Франції.

Нагадаємо, державна програма портфельного страхування кредитів за спрощеними вимогами до застави під час війни, яку реалізують банки спільно з Експортно-кредитним агентством України, дозволяє страхувати ризики виконання зобов’язань за позикою для виконання зовнішньоекономічного контракту. А поєднання цієї програми з «Доступними кредитами 5-7-9%» дозволяє залучати кредитування на пільгових умовах.

ЕКА також може застрахувати надане експортером відтермінування іноземному контрагенту в розмірі до 85% від суми експортного договору.

Подати заявку на отримання доступного кредиту експортер може за посиланням.

На 19 серпня 2022 року через портал вже надійшло 155 заявок.

Скористатися програмою наразі можуть клієнти Ощадбанку, Укргазбанку та Укрексімбанку.

Експортно-кредитне агентство продовжує роботу над розширенням переліку банків-партнерів програми.

Новини за темою

Продовжуючи відвідування веб-сайту, Ви надаєте згоду на використання cookies та погоджуєтесь з Політикою конфіденційності