Портал працює у тестовому режимі. Приймаємо зауваження або пропозиції

Кредитна програма для експортерів: надано 69,85 млн гривень підтримки

19 Липня 2022 12:51

Кредитна програма для експортерів: надано 69,85 млн гривень підтримки

За перший місяць співпраці з Експортно-кредитним агентством (ЕКА) в рамках портфельного страхування передекспортного фінансування банки-партнери (АТ «Ощадбанк» та АБ «УКРГАЗБАНК») видали 10 беззаставних позик для експортерів на загальну суму майже 36 мільйонів гривень. Ще одна позика вже схвалена кредитним комітетом банку, тож днями кошти будуть видані експортеру. Таким чином, вже підтримано експорт на 69,85 мільйона гривень.

Усі зовнішньоекономічні угоди, виконання яких було прокредитоване в рамках програми, були укладені з європейськими контрагентами: Німеччина, Польща, Латвія, Франція (2 угоди), Австрія, Молдова, Естонія.

Позики отримали підприємці з Івано-Франківщини, Рівненщини, Запоріжжя та Одещини, які експортують паперові пакети, дерев’яні вироби, твердопаливні котли, паркетну дошку, комплектуючі для меблів, а також смажене насіння соняшника.

Нагадаємо, державна програма портфельного страхування кредитів за спрощеними вимогами до застави під час війни, яку реалізують банки спільно з Експортно-кредитним агентством, дозволяє страхувати ризики виконання зобов’язань за позикою для виконання зовнішньоекономічного контракту, а поєднання цієї програми з «Доступними кредитами 5-7-9%» дозволяє залучати кредитування на пільгових умовах.

ЕКА також може прогарантувати надану експортером відстрочку іноземному контрагенту в розмірі до 85% від суми експортного договору.

Подати заявку на отримання доступного кредиту експортер може на порталі Експорного напряму Дія.Бізнес.

Станом на 18 липня через портал вже надійшла 131 заявка.

Скористатися програмою наразі можуть клієнти двох державних банків АТ «Ощадбанк» та АБ «УКРГАЗБАНК».

Експортно-кредитне агентство продовжує роботу над розширенням переліку банків-партнерів програми.

Новини за темою

Продовжуючи відвідування веб-сайту, Ви надаєте згоду на використання cookies та погоджуєтесь з Політикою конфіденційності