Портал працює у тестовому режимі. Приймаємо зауваження або пропозиції

Австралія скасовує мита на українські товари

05 Липня 2022 12:02

Австралія скасовує мита на українські товари

Уряд Австралії оголосив про скасування мит на імпорт з України.

Про це йдеться у заяві Міністерства торгівлі та туризму. Цей захід, за повідомленням Міністерства, набуває чинності з сьогоднішнього дня, і слідує за аналогічними діями Європейського Союзу і Сполученого Королівства.

Скасування тарифів на імпорт до Австралії з України є ключовою частиною теперішніх зусиль уряду Австралії щодо подальшого поглиблення двосторонніх торговельних та інвестиційних відносин.

«Такі заходи з боку Австралії та інших міжнародних партнерів, які підтримують економіку України та розширюють торговельні можливості, є життєво важливими для відновлення та реконструкції України у короткостроковій та довгостроковій перспективі», - йдеться у заяві.

У документі зазначено, що у 2021 році український імпорт до Австралії становив близько $122 млн, а такий захід передбачає зниження тарифів з 5% до нуля протягом 12 місяців на низку товарів, які виробляються в Україні.

Також акцизні збори, такі як ті, що застосовуються до палива, алкоголю та тютюнових виробів, залишаться чинними.

До того ж Австралія засуджує односторонню, незаконну та аморальну агресію Росії проти народу України, а такі дії демонструють відданість Австралії підтримці економіки України, яка має справу з триваючими руйнівними наслідками вторгнення Росії.

Новини за темою

Продовжуючи відвідування веб-сайту, Ви надаєте згоду на використання cookies та погоджуєтесь з Політикою конфіденційності