Портал працює у тестовому режимі. Приймаємо зауваження або пропозиції

Україна та Європейський Союз підписали Угоду про вантажні перевезення автомобільним транспортом

29 Червня 2022 18:46

Україна та Європейський Союз підписали Угоду про вантажні перевезення автомобільним транспортом

Сьогодні у Ліоні Україна та Європейський Союз підписали Угоду про вантажні перевезення автомобільним транспортом. Про це повідомляє Міністерство інфраструктури України.

Угода скасовує необхідність отримання українськими перевізниками відповідних дозволів для здійснення двосторонніх та транзитних перевезень до держав ЄС та дозволяє уникнути зупинки експорту української продукції через автомобільні пункти пропуску.

«Сьогодні ми зробили ще один крок до фактичного членства в Євросоюзі. Вдячний європейським партнерам за готовність оперативно приймати настільки важливі рішення. Для нас така співпраця вкрай необхідна в умовах переорієнтації логістики на західні кордони.

Домовитися про укладання цієї Угоди нам вдалося в максимально короткі терміни — переговори стартували восени минулого року. Розуміючи складну логістичну ситуацію в Україні, зумовлену блокадою морських портів та пошкодженням транспортної інфраструктури, європейські колеги синхронно рухалися нам назустріч та значно прискорили процес узгодження угоди.

Продовжимо працювати над якнайшвидшою транспортною інтеграцією до ЄС. Продовольча криза, яка наразі розгортається, є яскравим доказом того, що така інтеграція в інтересах не тільки України, але й всієї світової спільноти», – заявив міністр інфраструктури України Олександр Кубраков.

Також Угодою передбачено заходи зі спрощення визнання водійських документів. Відтепер Україна та ЄС звільняють власників посвідчень водіїв, виданих однією зі сторін, від вимоги мати міжнародне посвідчення водія.

Термін угоди складає 1 рік з можливістю пролонгації, а тимчасово набирає чинності уже з сьогоднішнього дня. На постійній основі Угода запрацює після завершення усіх ратифікаційних процедур.

В умовах повномасштабної війни та блокування українських портів, обсяг експорту автомобільним транспортом і, як наслідок, потреба у дозволах на міжнародні перевезення за деякими напрямами зросли у кілька разів.

У перший місяць повномасштабного вторгнення Міністерству інфраструктури вдалось досягти домовленостей про тимчасове скасування дозволів на вантажні автоперевезення з 12 країнами ЄС (Австрія, Угорщина, Італія, Латвія, Естонія, Болгарія, Німеччина, Данія, Литва, Румунія, Греція та Словаччина).

Новини за темою

Продовжуючи відвідування веб-сайту, Ви надаєте згоду на використання cookies та погоджуєтесь з Політикою конфіденційності