Портал працює у тестовому режимі. Приймаємо зауваження або пропозиції

Відновлюємо навчання на програмі для консультантів «Train the Trainers 2.0»

13 Травня 2022 12:18

Відновлюємо навчання на програмі для консультантів «Train the Trainers 2.0»

Збройна агресія рф внесла свої корективи в інтенсивний хід навчання консультантів у програмі «Train the Trainers 2.0», яке розпочалось наприкінці вересня 2021 року та було призупинене 24 лютого 2022 року.

Після адаптації до нових реалій були змінені структура та навантаження на студентів, а відновлене продовження навчання стартувало вже з перших днів травня 2022 року. Учасники згадали попередні модулі, отримали фідбек від тренерів за результатами домашнього завдання у рамках перерваного п’ятого модуля.

Вже 12 травня 2022 року у новому форматі відбувся вебінар на тему: «Як керувати логістикою в Україні під час війни».

Під час вебінару були розглянуті актуальні логістичні виклики з української сторони:

  • Альтернативні морські порти для України;
  • Залізничні шляхи для експорту;
  • Обмеження на експорт з України;
  • Валютні регулювання.

Разом з менторами програми розглянули деталі логістики зі сторони ЄС:

  • Постачальник транспортних послуг та договір з ним;
  • Особливі вимоги до вантажу автомобільним транспортом;
  • Структура ціни Groupage Cargo;
  • Структура ціни Part Load Cargo;
  • Структура цін на авіаперевезення.

Спікерами заходу виступили:

  • Інеса Платонова – віцепрезидентка FIATA, ICC Ukraine та транспортно-експедиторської компанії «PLASKE Cargo»; засновниця і генеральна директорка «PLASKE Academy» – освітньої платформи з міжнародного бізнесу та торгівлі, транспорту, митного оформлення та логістики. Консультантка у сфері стратегічного менеджменту та маркетингу, розвитку бізнесу, оптимізації бізнес-процесів, управління ланцюгом поставок (SCM), експортно-імпортній діяльності та розвитку міжнародного бізнесу.
  • Тоніс Хінтсов – співзасновник і голова правління Estonian Procurement and Supply Chain та Асоціації управління «PROLOG». Експерт у темах з логістичного управління, транспортної та розподільчої логістики, логістичних послуг та транспортних інформаційних систем. Тоніс працював у сфері логістичних послуг на керівних посадах, а продовжує свою професійну кар’єру на посаді декана транспортного факультету Талліннського технологічного університету.

Логістика стала шостою темою в межах програми навчання.

Далі учасники пройшли навчання за сьомим модулем, який допоміг консультантам зрозуміти підходи до пошуку партнерів для клієнтів, а також вчились використовувати всі консультаційні інструменти для пошуку клієнтів. Варто нагадати, що кожен модуль включає в себе великий об'єм навчання та практичної роботи: два воркшопи, менторські сесії для кожної команди, фідбек-сесії, завдання для налагодження комунікації у соціальних мережах, а головне – виконання домашнього завдання на базі реальних компаній.

Така структура навчання була до вимушеної зупинки. Після рестарту тренінгова та практична частини були поділені з метою зменшення стресового навантаження на студентів, оскільки ситуація в країні вимагає більше концентрації на теперішніх робочих чи життєвих викликах.

До 24 лютого 2022 року учасники програми вже встигли надати рекомендації та плани дій з налагодження експорту 50 українським компаніям. Після закінчення тренінгової частини, у середині червня, продовжують надавати консультаційну підтримку бізнесу в рамках практичної частини протягом червня та липня 2022. Підтримку отримають більше 20 українських компаній-експортерів.

Результати попередніх модулів можна знайти тут.


Програма розроблена Інститутом маркетингу (Естонія) у співпраці з ДУ «Офіс з розвитку підприємництва та експорту». Програма фінансується Державним департаментом США (Development Cooperation Partnership Program, Round Eight) та Естонським центром міжнародного розвитку (Estonian Center for International Development – ESTDEV).

Новини за темою

Продовжуючи відвідування веб-сайту, Ви надаєте згоду на використання cookies та погоджуєтесь з Політикою конфіденційності