Портал працює у тестовому режимі. Приймаємо зауваження або пропозиції

Укргазбанк видав кредит в рамках програми доступне кредитування для експортерів за спрощеною процедурою

21 Червня 2022 11:03

Укргазбанк видав кредит в рамках програми доступне кредитування для експортерів за спрощеною процедурою

ПрАТ «Дубенський завод гумово-технічних виробів» отримав в АБ «Укргазбанк» (далі - Укргазбанк) кредит у розмірі 5 мільйонів гривень терміном на один рік під забезпечення страхування договору позики в ПрАТ «Експортно-кредитне агентство» (далі - ЕКА).

Залучені за експортним кредитом кошти дадуть заводу можливість збільшити обсяги виробництва власної продукції та розширити ринки збуту за кордоном, зокрема продовжити співпрацю з потужним контрагентом з Німеччини.

Дубенський завод гумово-технічних виробів працює на ринку вже понад 50 років. Наразі підприємство повністю забезпечене власними виробничими активами, використовує більше сотні одиниць виробничого обладнання та масштабний комплекс, де розміщені виробничі потужності.

«Підтримка вітчизняного бізнесу є одним з пріоритетних напрямів роботи Укргазбанку під час війни. Також у нас є позитивний досвід співпраці з ЕКА з розвитку українського експорту та допомоги українським підприємцям на міжнародних ринках. Тож переконані, банк буде ефективним учасником нової державної програми. В Укргазбанку підтримку можуть отримати українські експортери електричного обладнання, продукції легкої промисловості, транспортних засобів, механічного обладнання, продукції харчової промисловості, приладобудування чи фармацевтичної продукції», - зазначив голова правління АБ «Укргазбанк» Андрій Кравець.

В.о. голови правління ПрАТ «Експортно-кредитне агентство» Руслан Гашев підкреслив, що в рамках нової програми страховий поліс ЕКА виступає як забезпечення за кредитом, а отже, банк може не вимагати від експортера надати додаткову тверду заставу за кредитом. Це робить передекспортне фінансування доступнішим для українського бізнесу.

«Однією з головних проблем, яка гальмує розвиток українського експорту, є доступне фінансування. Спільно з партнерами та колегами з НБУ, Міністерства економіки України та банками ми напрацювали продукт, який по суті розблоковує доступ до кредитів для експортерів, які мають на руках контракти від клієнтів, але не мають грошей на їх виконання, і не мають достатньої ліквідної застави, щоб отримати кредит», - говорить Руслан Гашев.

Важливо, що страхування експортних кредитів можна комбінувати з іншими програмами підтримки розвитку бізнесу в Україні, що діють, як, наприклад, «Доступні кредити під 5-7-9%» - тож клієнт може отримати кредитування на пільгових умовах.

Скористатися програмою вже можуть клієнти двох державних банків АТ «Ощадбанк» та АБ «Укргазбанк». Щоб повідомити про потребу у фінансуванні, експортеру достатньо заповнити заявку, де вказати банк, в якому підприємець хоче бути прокредитованим.

Перелік банків розширюватиметься. Стежте за оновленнями на офіційному сайті ЕКА.

Новини за темою

Продовжуючи відвідування веб-сайту, Ви надаєте згоду на використання cookies та погоджуєтесь з Політикою конфіденційності