Портал працює у тестовому режимі. Приймаємо зауваження або пропозиції

Держмитслужба: Як працюють транзитні спрощення «авторизований вантажовідправник» та «авторизований вантажоодержувач»

10 Червня 2022 15:06

Держмитслужба: Як працюють транзитні спрощення «авторизований вантажовідправник» та «авторизований вантажоодержувач»

Практично вся комунікація підприємства, яке має транзитні спрощення «авторизований вантажовідправник» та «авторизований вантажоодержувач», з митницею у процедурі спільного транзиту відбувається дистанційно. Про це повідомляє Державна митна служба України.

Усі необхідні дії підприємство може здійснювати самостійно, або їх здійснює митниця віддалено, без необхідності фізично доставляти вантажі до місць, де митниця зазвичай виконує митні формальності. На цьому наголосила Мар'яна Гоменюк, начальник відділу спеціальних транзитних спрощень департаменту запровадження міжнародної транзитної системи Держмитслужби.

Вона зазначила, що покроково порівняти процедуру митного оформлення в NCTS для підприємств із транзитними спрощеннями «авторизований вантажовідправник» та «авторизований вантажоодержувач» дозволяє спеціальна інфографіка.

Як відомо, 16 травня в Україні розпочався процес отримання підприємствами спеціальних транзитних спрощень для роботи з NCTS.

Як зазначив Сергій Демченко, директор департаменту запровадження міжнародної транзитної системи Держмитслужби, спеціальні транзитні спрощення авторизованого вантажоодержувача та вантажовідправника варто отримувати вже зараз, під час національного застосування NCTS, оскільки вони будуть дійсними і в подальшому, під час міжнародного застосування процедури спільного транзиту, яке очікується наприкінці 2022 року.

Подати заяву на отримання згаданих спрощень може підприємство, яке оформило не менше 50 декларацій у режимі спільного транзиту (Т1UA). Заява надається в електронному вигляді разом із анкетою самооцінки. Форма відповідної заяви, а також анкети самооцінки затверджені постановою Кабінету Міністрів України від 12 серпня 2020 року № 705 «Деякі питання надання дозволу на застосування спеціального транзитного спрощення».

Нагадаємо, в Україні запроваджується нова система спрощень, яка відповідає практиці країн ЄС. Її важливими складовими є спрощення у системі спільного транзиту (NCTS) та в рамках Програми АЕО.

Новини за темою

Продовжуючи відвідування веб-сайту, Ви надаєте згоду на використання cookies та погоджуєтесь з Політикою конфіденційності