Портал працює у тестовому режимі. Приймаємо зауваження або пропозиції

Україна та Велика Британія збільшуватимуть товарообіг та лібералізують двосторонню торгівлю

31 Травня 2022 10:41

Україна та Велика Британія збільшуватимуть товарообіг та лібералізують двосторонню торгівлю

Україна та Велика Британія мають значні перспективи у лібералізації двосторонньої торгівлі, збільшенні товарообігу та розвитку інвестиційної складової співробітництва між країнами. Про це повідомляє Міністерство економіки України.

Перший віцепрем’єр-міністр – міністр економіки України Юлія Свириденко зустрілася з держсекретарем з питань міжнародної торгівлі Великобританії Енн-Марі Тревельян.

«Розраховуємо, що вже на початку червня нульові митні ставки на експорт українських товарів до Великої Британії почнуть діяти. Це дозволить українським експортерам збільшити обсяг вивозу продукції. В першу чергу, йдеться про такі товари, як борошно, зерно, молочна продукція, м’ясо птиці та напівфабрикати, мед, кукурудзу, цукор. У результаті залучимо до країни додаткові обсяги валютної виручки, що позитивно вплине на макрофінансову стабільність в державі», – зазначила Юлія Свириденко після зустрічі.

Посадовці також обговорили зростання товарообігу між Україною та Великою Британією, який торік збільшився на 40%. У 2022 році можна очікувати значного прогресу навіть попри війну.

Для оновлення та перебудови економіки на нових засадах із застосуванням сучасних технологій Україна потребує британських інвестицій. Юлія Свириденко зазначила, що під час зустрічі узгодили проведення у червні інвестиційної конференції, де Україна розраховує отримати безпрецедентну бізнес-підтримку для своєї розбудови.

Новини за темою

Продовжуючи відвідування веб-сайту, Ви надаєте згоду на використання cookies та погоджуєтесь з Політикою конфіденційності