Портал працює у тестовому режимі. Приймаємо зауваження або пропозиції

ЄС на рік скасував мита і квоти на український експорт

24 Травня 2022 15:16

ЄС на рік скасував мита і квоти на український експорт

Рада Європейського Союзу ухвалила рішення, яке дозволяє тимчасово лібералізувати торгівлю та інші торговельні поступки щодо певних українських товарів. Про це повідомляє Рада ЄС.

«Це означає, що протягом одного року ввізне мито на весь український експорт до Європейського Союзу не сплачуватиметься. Завдяки цим заходам ЄС зможе суттєво підтримати економіку України», - подано у заяві.

У релізі зазначено, що загарбницька війна Росії проти України мала руйнівний вплив на виробничі потужності країни, транспортну інфраструктуру та вихід до Чорного моря, а також на її ширші можливості торгівлі з рештою світу.

Це рішення буде діяти протягом одного року та призупинить, зокрема:

  • усі тарифи згідно з Розділом IV Угоди про асоціацію між ЄС та Україною, встановлені глибокою та всеосяжною зоною вільної торгівлі (ПВЗВТ), які ще не були лібералізовані. Призупинення охоплює, зокрема: промислову продукцію, що підлягає поступовому скасуванню до кінця 2022 року, фрукти та овочі, що підлягають системі вхідних цін, а також сільськогосподарську продукцію та перероблену сільськогосподарську продукцію, що підлягають тарифним квотам,
  • стягнення антидемпінгових мит на імпорт з України,
  • застосування загальних правил імпорту щодо імпорту походженням з України.

Також ухвалене рішення, як сказано, залежить від дотримання принципів, викладених у статті 2 DCFTA (ПВЗВТ).

Новини за темою

Продовжуючи відвідування веб-сайту, Ви надаєте згоду на використання cookies та погоджуєтесь з Політикою конфіденційності