Портал працює у тестовому режимі. Приймаємо зауваження або пропозиції

Україна та Канада завершують роботу над розширенням Угоди про вільну торгівлю

08 Травня 2022 19:26

Україна та Канада завершують роботу над розширенням Угоди про вільну торгівлю

Україна та Канада завершать роботу над розширенням Угоди про вільну торгівлю протягом найближчого часу. Таке рішення було ухвалене під час віртуальної зустрічі Першого віцепрем’єр-міністра – міністра економіки України Юлії Свириденко та міністра міжнародної торгівлі, просування експорту, малого бізнесу та економічного розвитку Канади Мері Енджі. Про це повідомляє Міністерство економіки України.

Під час перемовин урядовці обговорили і низку інших питань, зокрема:

  • Співробітництво у аграрній сфері.

«Канада, як і Україна, є важливим гравцем на ринку зернових. Відтак ми сподіваємося на підтримку в подоланні продовольчої кризи, зумовленої умисним блокуванням українського експорту росією через порти Чорного моря, аби викликати брак продовольства у країнах, що розвиваються», – зазначила міністр економіки Юлія Свириденко.

  • Потенційне скасування Канадою торгових мит на українські товари. До такого рішення нещодавно вдалися ЄС та Велика Британія.

«Це допоможе експортерам збільшити обсяги вивезення продукції і цим зміцнить українську економіку та обороноздатність нашої держави», – зауважила Юлія Свириденко.

  • Можливі форми підтримки Канадою України на даному етапі, а також у ході післявоєнного відновлення економіки нашої держави. Зокрема, торкнулися питань повернення міжнародних інвесторів, що були змушені залишити Україну з початком війни або ж значно згорнули виробництво.

Слід зазначити, що торгівля між Україною та Канадою активно розвивається. Так, у 2021 році обсяги українсько-канадської торгівлі зросли на понад 70% і склали 420,7 млн доларів. При цьому експорт товарів з України до Канади зріс в 11 разів.

Новини за темою

Продовжуючи відвідування веб-сайту, Ви надаєте згоду на використання cookies та погоджуєтесь з Політикою конфіденційності