Портал працює у тестовому режимі. Приймаємо зауваження або пропозиції

Співпраця Мінагрополітики з Всесвітньою продовольчою програмою при ООН: альтернативні логістичні маршрути для експорту сільгосппродукції

21 Квітня 2022 11:23

Співпраця Мінагрополітики з Всесвітньою продовольчою програмою при ООН: альтернативні логістичні маршрути для експорту сільгосппродукції

Міністр аграрної політики та продовольства України Микола Сольський зустрівся з виконавчим директором Всесвітньої продовольчої програми при ООН Девідом Малдоу Бізлі. Під час зустрічі порушили питання глобальної продовольчої безпеки, які постали внаслідок російської агресії проти України, а також спільні дії України й світу щодо недопущення загострення продовольчої кризи.

Міністр акцентував на необхідності розблокування українських портів та шляхів судноплавства, аби забезпечити логістичні зв’язки поставок с/г продукції.

Девід Малдоу Бізлі ознайомився з напрацюваннями українського уряду щодо альтернативних логістичних маршрутів для експорту сільгосппродукції та пообіцяв постійний діалог у цьому питанні з Мінагрополітики.

Також було обговорено можливість закупівлі надлишків зернових в Україні за рахунок Всесвітньої продовольчої програми, аби забезпечити їжею країни Африки та Близького Сходу та запобігти глобальному голоду у цих регіонах, загроза якого є дуже реальною.

Крім того, Девід Малдоу Бізлі розповів, що вже зараз Всесвітня продовольча програма розгорнула масштабну гуманітарну допомогу українцям, які постраждали від війни. Так, налагоджено контакти з хлібзаводами, борошномельними підприємствами та підприємствами харчової промисловості в Україні для закупівлі товарів у критичних регіонах. Йдеться про близько 40 тис. тонн продовольчих товарів. Відкрито сім складських приміщень у Києві, Львові, Дніпрі, Вінниці, Чернівцях, Одесі та Кропивницькому, а у Львівській, Вінницькій та Івано-Франківській областях надають грошову допомогу переселенцям.

Новини за темою

Продовжуючи відвідування веб-сайту, Ви надаєте згоду на використання cookies та погоджуєтесь з Політикою конфіденційності